Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Διακωμώδηση και ατιμωρισία

Από τη μία η προπαγάνδα του Ολυμπιακού και από την άλλη ο Παναθηναϊκός που, όσο περνούν τα χρόνια, όλο και προσπαθεί να του μοιάσει. Και η ΕΠΟ κοιτάζει φοβισμένη απλά μέσα από τα γυαλιά του κυρίου Πιλάβιου.

Εκτός έδρας δοκιμασίες χθες για τους "αιώνιους" αντιπάλους. Κι αμέσως μετά ανακοινώσεις. Κύκλοι προσπάθησαν για ακόμα μία φορά να τετραγωνίσουν τη στρογγυλή θεά. Ο επιχειρηματίας κος Μαρινάκης, αν και ευρισκόμενος εν Λονδίνω, κατέκρινε το διατητή Κωνσταντινέα για το πέναλτυ που καταλόγισε υπέρ του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη. Δεν ξέρω καν αν χρειάστηκε να μπει στον κόπο να δει ένα ριπλέυ, γιατί σίγουρα ολόκληρο τον αγώνα δεν τον είδε ποτέ. 

Ωστόσο, εκτός του ότι ορθώς καταλογίστηκε το πέναλτυ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η ηγεσία της ΕΠΟ νίβει χείρας. Δε γίνεται εν έτει 2011, κι οσονούπω 2012, να μην υπάρχουν θεσμικοί κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να επιβάλλουν τιμωρίες σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι δηλώσεις του κυρίου Μαρινάκη (έστω... κύκλων) που βάζει τους διοικούντες το ποδόσφαιρο σε μία σειρά α λα Ντάλτον και τους βαπτίζει "Σισέ" για να δείξει ότι μεροληπτούν προς μία κατεύθυνση είναι πλήρως αξιόποινα. Τουλάχιστον όπως συμβαίνει σε προηγμένα πρωταθλήματα.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, την προηγούμενη βδομάδα έκανε λόγο για "σφαγή" στο Βικελίδης. Όποιος είδε το ματς σαφώς και αντελήφθη ότι ο διατητής Σπάθας ούτε είχε καμία πρόθεση, αλλά ούτε και αδίκησε τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς, ακόμα και στη διοίκηση του Τριφυλιού έχουν προκύψει αλλοιώσεις χαρακτήρα. Όσο για την ΑΕΚ, απορώ ακόμα πως αντέχει και δεν ενδίδει στις πρακτικές του Γκέμπελς. Πάντως, η εφημερίδα "Ώρα" σήμερα έδειξε να ενδίδει, λέγοντας για στημένο από τον Πανιώνιο αποτέλεσμα.

Ήτανε στραβό το κλίμα, το έφαγαν και οι γάιδαροι που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.