Συμβαίνει παντού

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία πολιτών στην Αμερικανική πρωτεύουσα.
Οι αρχές τους εξεδίωξαν προκειμένου να φύγουν από ένα πάρκο πλησίον του Λευκού Οίκου που είχαν καταλύσει. Γι' αυτό και χθες, γυμνόστηθοι από τη μέση και πάνω συγκεντρώθηκαν έξω από ξενοδοχείο που βρισκόταν ο Ομπάμα και η ελίτ των πολιτικών.

Δυακόσιοι διαδηλωτές γυμνοί από τη μέση και πάνω συγκεντρώθηκαν έξω από πεντάστερο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Μπαράκ Ομπάμα μετά της συζύγου του, καθώς και άλλα πρόσωπα της παγκόσμιας πολιτικής ηγεσίας. Μεταξύ των διαδηλωτώ βρίσκονταν και πολλές γυναίκες που αψηφούσαν το κρύο και φωνασκούσαν γυμνόστηθες.

Να λοιπόν, που συμβαίνει και στις... καλύτερες οικογένειες. Και αυτό το αναφέρω για όλους εκείνους που, αμέσως μόλις γίνουν διαμαρτυρίες, βγαίνουν και λένε πως χαλάει η "εικόνα του τόπου" και τα αναφέρονται στα γεγονότα αυτά χαρακτηρίζοντάς τα "απρεπή". Όμως, δεν είναι έτσι. Κανείς δεν πρέπει να κάθεται κλεισμένος στο καβούκι του και να βλέπει τους άλλους να αποφασίζουν γι' αυτόν. όποιος ε΄χει άποψη αντίθετη, οφείλει να βγει στο δρόμο και να την πει προσπαθώντας να ακουστεί. Ακόμα κι αν χρειάζεται να φθείρει"εικόνες". Γιατί από τη ζωή και την "εικόνα", εγώ διαλέγω τη ζωή.