Εντολή για «μη μεταβολή περιουσιακής κατάστασης» στα παιδιά του Μ. Ψωμιάδη

της Αντιγόνης Ευστρατόγλου 


Προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή στην περιουσιακή κατάσταση των παιδιών του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρου και Χριστίνας, έως τις 16 Ιανουαρίου, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο μετά από προσφυγή που κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως δημοσιεύθηκε μόλις στην Καθημερινή. 


Η εντολή εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος της αθηναϊκής ΠΑΕ, η οποία διεκδικεί την είσπραξη οφειλόμενου ποσού από τον Μάκη Ψωμιάδη. Η απαίτηση της ομάδας σχετίζεται με υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΠΑΕ την περίοδο που ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν πρόεδρός της, η εκδίκαση της οποίας πρόσφατα αναβλήθηκε για τις 4 Απριλίου.


Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Ψωμιάδης, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» με την ιδιότητα του παράγοντα της ΠΑΕ Καβάλας, έχει συλληφθεί μετά από διεθνές ένταλμα στα Σκόπια και αναμένεται η έκδοσή του στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Συγκατηγορούμενός του στην υπόθεση είναι και ο γιος του Σταύρος.

Ερωτηθείς σήμερα ο δικηγόρος του Ψωμιάδη εξέφρασε την εξής απορία: «Πως πριν την σύλληψή του δεν υπήρχε πρόβλημα για τα τέκνα και τώρα υπάρχει;» Τέλος, ρωτήθηκε και για την κράτηση του Ψωμιάδη στα Σκόπια, για να πει: «Ο κ. Ψωμιάδης ζει σ' ένα κολαστήριο εδώ και 40 μέρες. Σκεφτείτε τι μπορεί να τραβάει με τους Σκοπιανούς. Δεν φημίζονται οι Σκοπιανοί για το μεταγωγών τους... Από τη στιγμή που έχει συναινέσει κι ίδιος στην έκδοσή του, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καθυστερεί».


Ως bloggers-tv δεν έχουμε απάντηση στο θέμα της καθυστέρησης της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη, αναμένουμε, όμως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την οριστική απόφαση σχετικά με τη μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης συγγενικών του προσώπων, μια και όπως γράφαμε λίγο καιρό πριν, στην περίπτωση της δίωξης Γιαννίκου, που έχει επίσης αφήσει πίσω του πλήθος ανοιχτών υποχρεώσεων, μεγάλα ποσά που θα μπορούσαν να έχουν δεσμευτεί έγκαιρα χάθηκαν λίγο πριν την υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99. 

Τα παιδιά του επιχειρηματία στα οποία είχαν μεταβιβαστεί άρον άρον την Άνοιξη 45.000 μετοχές της Ελληνικής Θεαμάτων, μίας εκ των πλέον κερδοφόρων επιχειρήσεων στις οποίες μετείχε ο Γιαννίκος, πρόλαβαν να τις πουλήσουν έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ- πολύ μεγαλύτερο ποσό, δηλαδή, από αυτό που τάζει τώρα ο Κουρής στους εργαζομένους για να υποχωρήσουν από τις καθ' όλα δίκαιες απαιτήσεις τους. 


Στο bloggers-tv παρακολουθούμε την εξέλιξη και των δύο υποθέσεων και θα σας ενημερώνουμε για ό,τι νεότερο..