Καθαίρεσε τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς η ΕΠΟ

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Απόφαση-σκάνδαλο που χαρακτηρίζεται ως εκδίκηση των εγκληματιών του ποδοσφαίρου


Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με τη μούχλα να τρυπάει τα ρουθούνια. Κατόπιν υποδείξεως Σουπερλίγκας καρατομήθηκαν οι εισαγγελείς που διεκπεραίωσαν το σκάνδαλο με τα στημένα,  Ανδρέας Φάκος και Μανόλης Αντωνακάκης.

Παραγοντίσκοι αποφάσισαν την αποπομπή των δύο ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, δήθεν με την αιτιολογία ότι έβγαιναν συχνά στα κανάλια. Μάλλον χαλούσαν την "ομερτά". Την ώρα που αναμένονται και άλλες αποφάσεις γύρω από ένα δεύτερο κύκλο δικαστικών ερευνών, η ΕΠΟ προέβη σε μία κίνηση που αποσκοπεί ξεκάθαρα στην εύνοια της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Σουπερλίγκας, καθώς η δεύτερη ζήτησε την απομάκρυνσή των δύο μάχιμων εισαγγελέων. Μέσα σε λίγες μέρες η αξιοπιστία του Ελληνικού ποδοσφαίρου δέχεται άλλο ένα πλήγμα. Το πρώτο, βεβαίως, ήταν η επιστροφή Καλόπουλου στους πίνακες διαιτητών της Σουπερλίγκας. 

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει αδιάφθορους. Η "κλίκα" που έχει διαμορφωθεί από ομάδες-εταίρους που πρόσκεινται σε συγκεκριμένη ομάδα-διεκδικήτρια του τίτλου αποτελεί την πλειοψηφία των ομάδων της λίγκας, γι' αυτό και η λίγκα αποφασίζει ό,τι θέλουν αυτές οι ομάδες.