Αύριο στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών


Όπως μόλις δημοσιεύθηκε στο Βήμα, αύριο πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" όλων των υπόχρεων για το οικονομικό έτος 2010 βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, συμπεριλαμβανομένων και των μη εν ενεργεία. 


Για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα στοιχεία θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής των Ελλήνων, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αρμόδιου αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών και των κομμάτων κ. Ευ. Αργύρη.
Την ίδια στιγμή, σε μια προσπάθεια να μετριασθούν οι εντυπώσεις από την πρόσφατη απόφαση της Βουλής να χορηγείται στους υπαλλήλους της Κίνητρο Επίτευξης Στόχων Στήριξης του Κοινοβουλευτικού Εργου, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου, το Κοινοβούλιο επιστρέφει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πιστώσεις ύψους 21,5 εκ. ευρώ από τον Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2011.


Το ερώτημα είναι, βέβαια, πώς θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία αυτά διότι, ας μην ξεχνιόμαστε, ουκ ολίγοι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου έκαναν τους τελευταίους μήνες και εξακολουθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης στα οικεία δελτία των ειδήσεων. Αναμένουμε, λοιπόν..