ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: Το χρονικό της επίθεσης του Ε. Βενιζέλου!

της Ρένιας Ρηγοπούλου

Ώρα 10 και μισή το πρωί και στην αίθουσα τελετών του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου εισβάλει ομάδα 25 περίπου φοιτητών και διακόπτουν την τελετή ορκωμοσίας των τελειόφοιτων της Νομικής φωνάζοντας συνθήματα κατά του Υπουργού Οικονομίας και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου ο οποίος παρίστατο για να παρακολουθήσει την ορκομωσία της κόρης του Ελβίνας, η οποία πριν λίγα λεπτά είχε πάρει αριστείο για τον υψηλότερο βαθμό επίδοσης, απαγγέλοντας τον όρκο. 
Με το πρώτο σύνθημα που ακούστηκε, η διακριτικά διασκορπισμένη φρουρά του υπουργού μαζεύτηκε αμέσως γύρω από...
αυτόν και τη σύζυγό του δημιουργώντας ένα τοίχος προστασίας. Δύο από τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές στάθηκαν στο κέντρο της αίθουσας ξεδιπλώνοντας ένα πανό της ΕΑΑΚ ενώ ένας άλλος πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει κατά του Υπουργού απαιτώντας την έξοδο του από την αίθουσα, κρίνοντας τη παρουσία του εκεί προκλητική. 
Αμέσως, σύσσωμο το πλήθος, γονείς και φοιτητές, γιούχαραν τους νεαρούς και τους καλούσαν να φύγουν από την αίθουσα προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η τελετή. Αυτοί δεν αποχωρούσαν και τότε η κόρη του Υπουργού, εμφανώς ταραγμένη και στεναχωρημένη πήρε το λόγο και τους ζήτησε να σεβαστούν το γεγονός ότι εκτός από πολιτικός  "είναι ένας πατέρας και έχει το δικαίωμα να παραβρίσκεται στην ορκωμοσία της κόρης του".
Αυτοί όμως δεν υποχωρούσαν μέχρι που πήραν τη κατάσταση στα χέρια τους οι ίδιοι οι φοιτητές που ορκίζονταν, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι την συμφοιτήτρια τους και με την συνδρομή των καθηγητών έδιωξαν τα 25 αυτά άτομα και συνεχίστηκε κανονικά η τελετή.
Κατά την έξοδο του Υπουργού από την αίθουσα και καθώς αγκάλιαζε τη κόρη του δίνοντας της συγχαρητήρια, οι νεαροί φώναζαν συνθήματα όπως "Φύγε, είσαι ανεπιθύμητος, δεν σε θέλουμε εδώ" και "Νεκροθάφτες". 
Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι τα υβριστικά σχόλια ακούστηκαν αποκλειστικά από την ομάδα των νεαρών φοιτητών που εισέβαλαν στην αίθουσα. Κανένας από αυτούς που παρακολουθούσε την τελετή, γονείς και φοιτητές, δεν συμμερίστηκε τα σχόλια τους.
Για όλους εμάς που βρισκόμασταν εκεί, ο κ. Βενιζέλος ήταν ένας πατέρας που είχε κάθε δικαίωμα να παρακολουθήσει την ορκωμοσία την μοναχοκόρης του! Η Ελβίνα Βενιζέλου είναι μια 22χρονη κοπέλα που στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής της έχει ανάγκη να έχει γύρω της την οικογένεια της. Δεν ευθύνεται για καμία λανθασμένη πολιτική απόφαση του πατέρας της, όπως επίσης δεν ευθύνονται και οι υπόλοιποι 140 φοιτητές που καιρό περίμεναν για αυτή τη στιγμή.  Οποιαδήποτε επίθεση στο πρόσωπο του Υπουργού θα μπορούσε να γίνει έξω από το χώρο της τελετής!

Μείνετε συντονισμένοι στο bloggers-tv για να παρακολουθήσετε το αποκλειστικό βίντεο των επεισοδίων..