Πολυτέλειες

του Δημήτρη Μαύρου

Στο Πα.Σο.Κ. κάνουν τη ζωή τους δύσκολη

Οι πολίτες έντρομοι περιμένουν εναγωνίως πότε και αν θα σωθούν, ενώ το ΠΑΣΟΚ κάνει με «περίσσεια» σπουδή όλο και πιο περιπεπλεγμένη την εξίσωση της διαδοχής και της ανανέωσής του.

 Η εντύπωση που δίνεται σήμερα από τις προσπάθειες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι για άλλη μια φορά κρίσιμοι και σημαντικοί πολιτικοί δρώντες της χώρας επιλέγουν τη στρατηγική των πολύπλοκων «ισορροπιών» και της «ήπιας προσαρμογής», όσον αφορά την ηγεσία του κόμματος.
Όμως, οι «ισορροπίες» και οι «ήπιες προσαρμογές» έφεραν σήμερα τη χώρα μέχρι εδώ. Είναι πηγές αναποτελεσματικότητας, η οποία κάνει τους πολίτες έξαλλους. Η γενικευμένη αναποτελεσματικότητα σήμερα στη Ελλάδα έχει, ενδεχομένως, ξεπεράσει σε σημαντικότητα ακόμα και το πρόβλημα της λανθασμένης συνταγής της τρόικας.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι εσωκομματικές διαδικασίες είναι ακόμα περισσότερο ενδεικτικές για το ποιόν των «ανδρών» που παραδίδουν και παραλαμβάνουν. Ο κόσμος καίγεται και δεν υπάρχουν πολυτέλειες για ισορροπίες και αναποφασιστικότητες. Όταν οι πολιτικοί μοιάζουν αναποφάσιστοι, τότε γιατί αναρωτιόμαστε για τα 30άρια και 40άρια επί τοις εκατό των αναποφάσιστων πολιτών στις δημοσκοπήσεις; Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι ο χρόνος και οι πολίτες κρίνουν τους πάντες αμείλικτα. 



πηγή: real.gr