Έκτακτο ραντεβού πολιτικών αρχηγών σκέφτεται ο Παπαδήμος

Θορυβημένος από τις αρρυθμίες ο Πρωθυπουργός καλεί τους αρχηγούς και σκέφτεται ανασχηματισμό

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να συγκαλέσει την Παρασκευή ή το Σάββατο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στον απόηχο της καταψήφισης διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Τα Νέα", ο κ. Παπαδήμος θα ξεκαθαρίσει στους κ. Γ.Παπανδρέου, Αντ.Σαμαρά και Γ.Καρατζαφέρη ότι η στήριξη του κυβερνητικού έργου είναι απαραίτητη και πως η ευθύνη για τις αποφάσεις των βουλευτών βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους. Επίσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται εξαιρετικά προβληματισμένος από τα όσα συνέβησαν κατά την ψήφιση του του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.


Πάντως χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Καψής διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί ενδεχμόμενης παραίτησης Παπαδήμου και επισήμανε με νόημα ότι η κυβέρνηση αναμένει, στα πολύ σημαντικά νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, να επιβεβαιωθεί η αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εκφράστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις από τα τρία κόμματα, πλειοψηφία δηλαδή των 255 βουλευτών.