Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ των όσκαρ

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την 84η απονομή των Όσκαρ με παρουσιαστή το γνωστό ηθοποιό Billy Crystal. Όλες αυτές τις μέρες, όσο οι σταρ ετοιμάζονται για την πασαρέλα στο κόκκινο χαλί, οι προβλέψεις για τους νικητές δίνουν και παίρνουν.


Μεγάλος νικητής αναμένεται να είναι το «The Artist» καθώς εκτιμάται πως θα φύγει τουλάχιστον με το βραβείο της καλύτερης ταινίας. Ο Michel Hazanavicious, όμως, φαίνεται να έχει μεγάλο ανταγωνισμό στο αγαλματάκι του σκηνοθέτη, τόσο από τον Martin Scorsese, όσο και από τον Terrence Malick.

«Σφαγή» γίνεται στον α’ ανδρικό και γυναικείο ρόλο: στους άνδρες, ο Jean Dujardin φαίνεται να περνάει το επί 11 μήνες φαβορί George Clooney και η Viola Davis «κονταροχτυπιέται» με την Meryl Streep.

Στους β’ ρόλους όλοι αναμένουν την Octavia Spencer να κερδίσει, αν και υπάρχουν κάποιοι που δεν αποκλείουν να κάνει την έκπληξη η Jessica Chastain. Στο «τσεπάκι», πάντως, φαίνεται πως έχει το αγαλματάκι ο Christopher Plummer, παρά τον ανταγωνισμό με τον βετεράνο Max Von Sydow.

Στο «The Descendants» ή το «Moneyball» εκτιμάται ότι θα πάει το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, ενώ το βραβείο για το πρωτότυπο σενάριο «κυνηγούν» τα «The Artist» και «Midnight In Paris» έχουν ισάριθμους οπαδούς.

Το ιρανικό «Α Separation» είναι το ακλόνητο φαβορί στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας, ενώ στις τεχνικές κατηγορίες οι κύριοι διεκδικητές είναι το «The Artist» (μουσική, κουστούμια) και το «Hugo» (σκηνικά, ήχος).

Τέλος, το «The Tree of Life» δύσκολα θα χάσει το Όσκαρ Φωτογραφίας.

Για να δούμε λοιπόν... θα έχουμε εκπλήξεις ή θα είναι όλα αναμενόμενα;


Άρθρο με πληροφορίες από star.gr