Αποφεύχθηκε τραγωδία με εμπρηστικό μηχανισμό στο Μετρό του Αιγάλεω


Εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός προγραμματισμένος να εκραγεί
Ένας εμπρηστικός μηχανισμός και, μάλιστα προγραμματισμένος να εκραγεί, εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μέσα σε συρμό του μετρό στον σταθμό Αιγάλεω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε από τον μηχανοδηγό, μέσα σε μία σακούλα. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν τον μηχανισμό, ενώ ο σταθμός παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα τετράλιτρο μπιτόνι βενζίνης, ρολόι, οκτώ μπαταρίες και διακόπτη. Το ηλεκτρικό μέρος της βόμβας βρισκόταν σε ένα τάπερ, ενώ όλος ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια νάιλον σακούλα.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, καθώς το ξέσπασμα πυρκαγιάς μέσα σε συρμό του μετρό θα μπορούσε να έχει τραγικές επιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συγκεκριμένος συρμός του μετρό επρόκειτο να ξεκινήσει από το σταθμό του Αιγάλεω με κατεύθυνση το αεροδρόμιο και για το λόγο αυτό ο μηχανοδηγός έκανε έναν έλεγχο, λίγο πριν από το προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Ήδη, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται το οπτικό υλικό από τις κάμερες στους σταθμούς του μετρό, προκειμένου να εντοπιστεί ο μεταφορέας του μηχανισμού.