Τώρα θυμήθηκε να πει την αλήθεια ο κύριος Σόιμπλε

του Μιχάλη Ταστσόγλου

"Καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"

Και να που ο κύριος που πριν το μνημόνιο II απειλούσε, τώρα λέει πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφή. Τώρα που τα μέτρα πάρθηκαν, ήρθε η ώρα για αλήθειες... Εμένα αυτό μου θυμίζει εκβιασμό.





Η Γερμανία ετοίμαζε εδώ και καιρό εναλλακτικό πλάνο, για μία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Έτσι μας ενημέρωναν τα καθεστωτικά media και οι Γερμανοί πολιτικοί δραττόμενοι της ευκαιρίας, απειλούσαν πως θα μας... διώξουν και πως πρέπει να... συμμορφωθούμε.

Και ξαφνικά, μόλις δυο μήνες αργότερα, ο κύριος Σόιμπλε έρχεται και λέει την αλήθεια: Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε τη νομισματική ένωση σε μία ανυπολόγιστη καταστροφή.

Κάποια στιγμή όλοι αυτοί θα πρέπει να απολογηθούν. Αυτό που κάνανε τόσον καιρό ήταν ένας φθηνός εκβιασμός δια εκφοβισμού. Και βεβαίως, οι πρώτοι που φταίνε είναι οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι που πουλάνε τον φόβο με το κιλό διατυμπανίζοντας νεοφιλελεύθερες πρακτικές που απέτυχαν, αποτυγχάνουν και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν.

Το κακό είναι ότι ο κύριος Σόιμπλε προαλείφεται για αντικαταστάτης του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην ηγεσία του Eurogroup. Κι αυτό θα είναι αρκετά δυσμενές όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όσες χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν την κρίση πιο έντονα.