Για το θαύμα ο ΑΠΟΕΛ

                                                                                              του Κωνσταντίνου Κοντού

Ιστορικής σημασίας η σημερινή μέρα για τον φιλόδοξο ΑΠΟΕΛ που υποδέχεται στο ΓΣΠ την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των οκτώ του Τσάμπιονς Λίγκ. Περίπου 30.000 φίλοι της κυπριακής ομάδας αναμένεται να δημιουργήσουν ένα πανηγυρικό κλίμα στις εξέδρες του γηπέδου, στηρίζοντας παίκτες και τεχνικό επιτελείο στην προσπάθεια τους να πάρουν οτιδήποτε θετικό από αυτή την αναμέτρηση.



Θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από ένα μικρό θαύμα, προκειμένου ο ΑΠΟΕΛ να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο το σύνολο του Ζοζέ Μουρίνιο. Και μόνο η συμμετοχή του κυπριακού συλλόγου στη φάση των οκτώ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, αποτελεί τεράστια επιτυχία για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να απολαύσουν τη συμμετοχή τους θεσμό.


Αντιθέτως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι συμπαίκτες του θα κυνηγήσουν την εξασφάλιση της πρόκρισης από τη πρώτη κιόλας αναμέτρηση, προκειμένου να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στη συνέχεια του ισπανικού πρωταθλήματος. Η "βασίλισσα" της Ευρώπης είναι το ακλόνητο φαβορί για την επικράτηση και οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο καλούνται να αποδείξουν και εντός των αγωνιστικών γραμμών την υπεροχή τους, με αντίπαλο μια χαμηλής δυναμικής ομάδα όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ.


Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να ξεκινήσει με τον Διονύση Χιώτη κάτω από τα δοκάρια, τους Πουρσαϊτίδη, Χόρχε, Ολιβέιρα και Μποαβεντούρα στην άμυνα, στο άξονα τους Μοράις, Μαρσίνιο και τον Σολάρι σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο, Τρικόφσκι και Χαραλαμπίδη στα άκρα της επίθεσης με το αστέρι της ομάδας, Αΐλτον, να είναι η αιχμή του δόρατος.


Η Ρεάλ Μαδρίτης θα κατέβει με όλα τα αστέρια της και ο Ζοζέ Μουρίνιο θα ξεκινήσει με το κλασσικό 4-2-3-1. Κασίγιας κάτω από τα γκολπόστ, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο στην αμυντική γραμμή με τον τελευταίο να προωθείται, στο κέντρο τους Κεντίρα και Γκρανέρο, με τους Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο και Οζίλ να βοηθούν τον μοναδικό προωθημένο, Καρίμ Μπενζεμά.


Απουσίες έχουν αμφότερες ομάδες, με τον κυπριακό σύλλογο να αναγκάζεται να αγωνιστεί χωρίς τον Γκουστάβο Μαντούκα, που θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας, μετά την κόκκινη κάρτα που πήρε στο δεύτερο παιχνίδι με τη Λυών πριν από μερικές εβδομάδες. Η Ρεάλ θα κληθεί να υπερκεράσει το εμπόδιο του ΑΠΟΕΛ χωρίς να έχει στη διάθεση της τους Τσάμπι Αλόνσο, Άνχελ Ντι Μαρία, Λασσανά Ντιαρά, Χοσέ Καγιεχόν και Ρικάρντο Καρβάλιο.


Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 9.45 μ.μ και τη τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα έχει αναλάβει το Μέγκα. Ευχής έργον να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και, γιατί όχι, να έχουμε και καμία έκπληξη. Εξάλλου, τίποτα δεν είναι απίθανο να συμβεί στο ποδόσφαιρο...


Καλή επιτυχία ΑΠΟΕΛ!