Αποκάλυψε την ημερομηνία των εκλογών ο Φώτης Κουβέλης


"Πάμε για εκλογές στις 6 Μαϊου"

Στην εκτίμηση ότι η 6η Μαϊου  είναι η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.



Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, είπε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση και ότι με βάση την εξέλιξη των νομοθετημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στη Βουλή, το πιθανότερο είναι να στηθούν οι κάλπες στις 6 Μαϊου, αντί στις 29 Απριλίου.

Όπως είπε, επισήμανε στον κ Παπαδήμο ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της ανεργίας, αλλά και στο να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι η έξοδος της χώρας από τα αδιέξοδα που βρίσκεται τώρα, είπε ο κ Κουβέλης.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με αντίρροπα και ισοδύναμα  μέτρα, ενώ διεκδικεί ρυθμίσεις στη δανειακή σύμβαση, «που την θεωρούμε», όπως είπε, «απαράδεκτη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ Κουβέλης είπε ότι προωθείται μία συνεργασία, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ότι το κόμμα του σε τέτοιου είδους συνεργασίες δεν δίνει κανένα άλλοθι. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, είπε ο κ Κουβέλης πρέπει να έχουν δύο προϋποθέσεις: προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές και οι φερέγγυες πολιτικές πρακτικές.