Ο Σαμαράς λέει την αλήθεια





στη Wall Street Journal


Τη ναυαρχίδα του χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου, η οποία πρόσφατα προειδοποιούσε για τον … κομμουνιστικό κίνδυνο στην Ελλάδα, επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για να δώσει τα μνημονιακά του διαπιστευτήρια στα διεθνή κέντρα εξουσίας.

Σε άρθρο του στη Wall Street Journal, ο πρόεδρος της συγκυβερνώσας υπό τον Λουκά Παπαδήμο Νέας Δημοκρατίας, διαβεβαιώνει πως είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εφαρμοζόμενη πολιτική.

Υιοθετώντας πλήρως την κυρίαρχη ανάλυση περί χωρών (άρα και λαών) που «ζούσαν πέρα από όρια και τις δυνατότητές τους» υπογραμμίζει πως «οι Έλληνες πρέπει να κάνουν την προσαρμογή τους» (και βέβαια να μείνουν σε αυτήν την προσαρμογή και μετά την κρίση). Η εξαθλίωση του ελληνικού λαού θα συνεχιστεί, διαβεβαιώνει ο πιθανός πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν ξένοι και εγχώριοι ισχυροί να προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.


Οι αναγνώστες της οικονομικής εφημερίδας της Νέας Υόρκης δε θα συγκινούνταν βέβαια από τη βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας («ισχυρό σοκ» κατά τον ιδρυτή της Πολιτικής Άνοιξης). Αντίθετα, η ραγδαία μείωση του εργατικού κόστους (για να μιλήσουμε τη γλώσσα τους) κρίνεται αναγκαία για τη «βιώσιμη Ανάπτυξη» που προσδοκά ο Σαμαράς. Μάλιστα οι «μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό» (σας θυμίζει κάτι;) πρέπει να συνοδευτούν από «μέτρα Ανάκαμψης» (σίγουρα δεν εννοεί αναδιανομή του πλούτου!).

Οι «αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές» και η πιστή τήρηση των Μνημονίων,  («θα τιμήσουμε την υπόσχεσή μας πλήρως» γράφει χαρακτηριστικά ο… αντιμνημονιακός πατριώτης Σαμαράς) συνοδεύονται στο άρθρο από δεσμεύσεις για πλήρη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου , όπερ σημαίνει κατάρρευση των δημόσιων εσόδων. Για τα εργασιακά δικαιώματα περισσεύει ο κυνισμός: «Ακόμα κι αν οι άνθρωποι δούλευαν… δωρεάν, κανείς δεν θα τους προσλάμβανε σε τέτοιο οικονομικό περιβάλλον» (εννοώντας τους υποτίθεται υψηλούς φορολογικούς συντελεστές).

Ο Σαμαράς, μακριά από τις επικοινωνιακές φιοριτούρες και τις πατριωτικές κορώνες (που χαρακτηρίζουν την παρουσία του στα ελληνικά media), αποδεικνύεται ειλικρινής: η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο («θετικό παράδειγμα») για την εφαρμογή του νέου κοινωνικοοικονομικού μοντέλου («χωρίς προηγούμενο» μάλιστα) στην Ευρώπη (της οποίας η χώρα μας αποτελεί «περιουσιακό στοιχείο» κατά τον Αντώνη Σαμαρά) και ο ομόσταυλος της Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι ο αρμοδιότερος (από τα εκλεκτά μέλη της πολιτκής μας ελίτ) για την εκτέλεση του σχεδίου αυτής της εφαρμογής. Bussinnes as ususal, ή «εντυπωσιακή επάνοδος στην ανάπτυξη» με μισθούς… Βουλγαρίας.


ΥΓ Η σοβαρότητα της WSJ πιστοποιείται από τη φιλοξενία κολοσσών του πνεύματος όπως ο πιστολέρο Τάκης Μίχας που πριν ένα χρόνο είχε προσφέρει άφθονο γέλιο με κείμενό του στην αμερικανική εφημερίδα.