Οι αυταρχικές προτάσεις Καμίνη ρίχνουν λάδι στη φωτιά

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Με πρόταση νόμου ζητά απαγόρευση των διαδηλώσεων που είναι το τελευταίο "όπλο" που μας απέμεινε.

Τελικά ο εθνικοσοσιαλισμός δεν ήταν μόνο ίδιον του Γιώργου Παπανδρέου. Κόπους δεκαετιών ολόκληρων ακύρωσαν οι Τροϊκανοί με τις απαιτήσεις τους και τώρα ένας αυτόκλητος Έλλην στρώνει το χαλί για περαιτέρω αποδημοκρατικοποίηση.



Τι άλλο θα ακούσουμε από αυτά τα στελέχη που αμαύρωσαν τη φήμη του Σοσιαλισμού. Με νόμο στη Βουλή, προφανώς "φτιαγμένο" από κάποιο επιμελητήριο ή από κάποιο σύνδεσμο επιχειρηματιών, ο δήμαρχος Αθηναίων προκαλεί με τον αυταρχισμό που επιδεικνύει.

Δήθεν στο όνομα της όμορφης Αθήνας, θέλει κατάργηση των διαδηλώσεων. Ξεχνάει ότι είναι δήμαρχος, άρα άρχων του δήμου (λαού) και, μάλλον, θεωρεί ότι είναι άρχων των δρόμων, των κτιρίων κτλ. 

Τόσα χρόνια πολλές επικίνδυνες για το πολίτευμα ιδέες φιμώνονταν. Η σπειροειδής γραμμή της σιωπής (όρος της E. Noelle - Neumann), ίσχυε για τα καλά (και για καλό): πολλές φορές δε λέμε την άποψη μας όταν καταλαβαίνουμε ότι η πλειοψηφία διάκειται αρνητικά. Τώρα, με όλα αυτά τα αποτελέσματα της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας, βρίσκουν βήμα αρκετοί αυταρχικοί να διατρανώσουν τις συντηρητικές ιδέες τους.