Προς διαγραφή Ευαγγελάτος, Σρόιτερ, Κοσιώνη και Βερύκιος


Την προχθεσινή στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ (από 18.00 έως 22.00) παράλληλα με την 24ωρη απεργία των τεχνικών,  έσπασαν ο Alpha και ο ΣΚΑΙ και τώρα βρίσκονται ένα βήμα πριν την πόρτα του πειθαρχικού.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγηθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής και είναι πολύ πιθανό μάλιστα να διαγραφεί καθώς υποστηρίζουν ότι ο γνωστός δημοσιογράφος έχει υποπέσει σε μια σειρά ανάλογων ¨αδικημάτων¨.  Στο Πειθαρχικό, όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθεί και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ, Σία Κοσιώνη καθώς και όλοι οι συντελεστές του δελτίου.
Στον Alpha ώρα τα πράγματα είναι λίγο πολύπλοκα καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, φαίνεται πως υπήρξε εντολή του ιδιοκτήτη του σταθμού να προβληθει  κανονικά το δελτίο ειδήσεων, εντολή την οποία ακολούθησε ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος ασκώντας αφόρητες πιέσεις στους δημοσιογράφους. Από τους πρώτους που δέχτηκαν να γίνει το δελτίο κανονικά και βοήθησαν μάλιστα και το διευθυντή ειδήσεων να πείσει τους υπόλοιπους συντελεστες, ήταν ο Αντώνης Σρόιτερ και ο Δήμος Βερύκιος, οι οποίοι και θα διαβούν την πόρτα του Πειθαρχικού, με το ερώτημα ποινής που θα φτάνει μέχρι και στη διαγραφή.
Σίγουρα ο κλάδος της δημοσιογραφίας έχει πληγεί πολύ τον τελευταίο καιρό με κανάλια και εφημερίδες να κλείνουν και πολλούς ενημερώτικούς οργανισμούς να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους τους και προφανώς και είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να απεργεί διεκδικώντας τα αιτήματα του, αλλά όταν μιλάμε για τον κλάδο των δημοσιογράφων, λόγω της σημαντικότητας του λειτουργήματός τους, θεωρώ οτι πρέπει να προβάλλονται κανονικά τα δελτία ειδήσεων ειδικά σε αυτή δύσκολη επόχη που διανύουμε και μάλιστα εν όψει εκλογών! Αν όχι αυτό, θα μπορούσε τουλάχιστον η ΕΣΗΕΑ να είναι λίγο πιο ελαστική στις ποινές της στους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το δελτίο ειδικά όταν το κάνουν κατόπιν εντολή καναλάρχη!