Το τέλος της "ελεύθερης" τηλεόρασης

της Ρένιας Ρηγοπούλου
Ένα πράγμα είχε μείνει στη λίστα "δωρεάν ψυχαγωγία" και κόβεται και αυτό!
Ο λόγος για την αναλογική τηλεόραση, της οποίας το τέλος καταφθάνει, αφού
όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: «Την 03:00 πρωινή της 6ης Ιουλίου 2012,παύει η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία από το κέντρo εκπομπής «Υμηττός», όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπέμπονται ήδη και με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο αυτό». 
Γιατί τέλος το δωρεάν; Γιατί αν δεν έχεις αγοράσει τη τηλεόραση σου τα τελευταία 2μιση χρόνια, είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις αποκωδικοποιητή MPEG4 ώστε συνδέοντας τον με την τηλεόραση να μπορείς να συνεχίσεις να παρακολουθείς τα αγαπημένα σου κανάλια.
Το θέμα είναι ότι δεν παίρνει το κάθε νοικοκυριό έναν αποκωδικοποιητή και καθάρισε! Πρέπει κάθε τηλεόραση στο σπίτι να έχει τον δικό της αποκωδικοποιητή, η αξία του οποίου κυμαίνεται  από 30 ευρώ και φτάνει πολλές φορές και τα 100ευρώ(ανάλογα με την ποιότητα του και τη μάρκα).
Σε μια εποχή με τόσα έξοδα, έρχεται να προστεθεί και αυτό της τηλεόρασης.. Βλέπεις είχαμε μάθει και μεις, κάθε δωμάτιο και μία τηλεόραση!
Ε μάλλον από το καλοκαίρι θα μαζευόμαστε όλοι σε ένα δωμάτιο. Για μας το κάνουν μωρέ.. Και καλύτερη ποιότητα και σύσφιξη των σχέσεων της οικογένειας, γιατί πού λόγος τέτοια εποχή για αγορά 3-4 αποκωδικοποιητών που φέρεται να χρειάζεται μια μέση οικογένεια..
Αν έχεις ακόμα απορίες για την "Νέα Ψηφιακή" εποχή και για το πώς θα γίνεις και συ "οικογένεια Κλικλίκου" ρίξε μια ματιά εδώ!