Αλλαγή σελίδας στην Ιταλία με το Μάριο Μόντι νέο πρωθυπουργό

Εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση έλαβε ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας

Σελίδα φαίνεται να γυρίζει η Ιταλία μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον οικονομολόγο...
 Μάριο Μόντι.

Ο νέος εντολοδόχος πρόεδρος της Ιταλίας κ. Μάριο Μόντι δήλωσε ότι θα δράσει γρήγορα ώστε να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας ότι το έθνος μπορεί να γιατρέψει τα κατεστραμμένα οικονομικά του. Τόνισε επίσης ότι "πρόκειται μια στιγμή μεγάλης δυσκολίας για την Ιταλία, σε ένα κλονισμένο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο, η χώρα πρέπει να κερδίσει την πρόκληση της εθνικής ανάτασης. Πρέπει να γίνει και πάλι, όλο και περισσότερο, στοιχείο ισχύος και όχι αδυναμίας, μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που ιδρύσαμε και της οποίας πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές".

Ο κ. Μόντι από το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσει διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία θα προωθήσει το πρόγραμμα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τώρα και για τις επόμενες ώρες ο κύριος Μόντι θα αποδυθεί σε έναν αγώνα, πραγματικό αγώνα απέναντι στο χρόνο, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τα κόμματα που θα τον στηρίξουν στην κυβέρνηση αναφορικά με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το πρώτο του υπουργικό συμβούλιο.

Οι διεργασίες πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να «προλάβουν» τις αγορές τα θετικά νέα.

BLOGGERS