Κρεμάστηκε ο Γκάρυ Σπιντ..

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Τραγικό το τέλος του προπονητή της Εθνικής Ουαλίας

Απαγχονισμένος βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στο σπίτι του, ο Ουαλός πρώην ποδοσφαιριστής Γκάρυ Σπιντ. Τι κι αν έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι τα 40 του, από τη ζωή παραιτήθηκε πολύ πιο γρήγορα, καθώς όλα δείχνουν ότι αυτοκτόνησε, ενώ ήταν μόλις 42 ετών.
Ήταν από τους κορυφαίους Βρετανούς μέσους τη δεκαετία του 1990. Επιτελικός με "πνευμόνια", μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην Premier League, με 535.  Αγωνίστηκε στη Λιντς, την Έβερτον, τη Νιούκαστλ και τη Μπόλτον, όπου υπήρξε συμπαίκτης με το Στέλιο Γιαννακόπουλο. Έκλεισε την καριέρα του με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ με το Ουαλικό εθνόσημο αγωνίστηκε 85 φορές. Μάλιστα, στην Εθνική Ουαλίας βρισκόταν πάντα στη σκιά του Ράιαν Γκιγκς, που λόγω Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκέντρωνε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Μικρός μπήκε στην προπονητική, προπονώντας για μικρό χρονικό διάστημα την ομάδα στην οποία κρέμασε και τα παπούτσια του, τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Από το 2010 μέχρι και σήμερα ήταν ο εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας της Ουαλίας. Όντας στο τιμόνι της, τη βοήθησε να επιτύχει αρκετές νίκες, κάτι που οι προκάτοχοί του δε συνήθιζαν να επιτυγχάνουν.