Προς παράταση η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου

Μένει να συμφωνήσει και ο Αντώνης Σαμαράς

Το σενάριο παραμονής του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, ως επικεφαλής μίας κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και όποιων μικρότερων συμμετάσχουν, συζητείται πλέον όχι μόνο μεταξύ των δανειστών, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με το βασικό θέμα γνωστής κυριακάτικης εφημερίδας, είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και στενοί συνεργάτες του δεν...
επιμένουν πλέον πως αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του θα έχει «έτοιμο το εισιτήριο για Βοστώνη», όπου βρίσκεται η επαγγελματική του βάση.

Ήδη ο κ. Γιώρος Καρατζαφέρης δήλωσε χθες ότι θα πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση χρόνος να ολοκληρώσει το έργο της. Αφήνει έτσι ανοικτό ποιό είναι το έργο της κυβέρνησης. Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαγγέλης Βενιζελός στην ομιλία του στην Βουλή μίλησε για εκλογές μετά το πρώτο εξάμηνο. Αλλά και ο πρωθυπουργός είπε ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι ενδεικτική.

Η παραμονή του στην εξουσία συζητείται θετικά ακόμη και μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εργάζονται για την υπέρβαση στο πολιτικό σκηνικό. Δεν είναι λίγοι άλλωστε, εκείνοι που συμφωνούν ότι σε ένα νέο κόμμα μέσω ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο κ. Παπαδήμος θα ήταν ιδανικό πρόσωπο για τη θέση του αρχηγού.

Η ΝΔ από την πλευρά της διαφωνεί και αντιτείνει ότι τα πράγματα είναι απλά. “Υπάρχει το πλαίσιο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας” λέει ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης που έχουν δεσμευτεί όλοι να τηρήσουν.

Το πλαίσιο αυτό προσδιορίζει την αποστολή της κυβέρνησης που είναι να υπογράψει την δανειακή σύμβαση να κάνει τις διαπραγματεύσεις για το PSI και να προκηρύξει εκλογές”. Προσθέτει ότι με βάση αυτό το πλαίσιο οι αντιπροσωπίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθόρισαν ημερομηνία διεξαγωγής την 19η Φεβρουαρίου. Μάλιστα λέει η ΝΔ η ομάδα Βενιζέλου γνώριζε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για το PSI όταν συμφωνούσε στην συγκεκριμένη ημερομηνία.

www.bloggers-tv.blogspot.com με πληροφορίες από Realnews, Πρώτο Θέμα, Newsbeast.gr