Πίκρα για τον Λοβέρδο

Καταψηφίστηκε το νομοσχέδιό του για τα 24ωρα φαρμακεία

«Πικρό» για τον Ανδρέα Λοβέρδο και την κυβέρνηση αποδείχθηκε το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.


Το άρθρο που ήταν ένα από τα 11 επίμαχα του πολυνομοσχεδίου, δεν πέρασε καθώς καταψηφίστηκε από εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ, ενώ η ΝΔ, αλλά και 30 του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν «παρών».

Συνολικά περισσότεροι από 40 βουλευτές του Κινήματος ψήφισαν «Όχι» ή δήλωσαν «παρών» σε επιμέρους άρθρα του πολυνομοσχεδίου, όπως εκείνα που προβλέπουν περικοπές των δώρων και των επιδομάτων συνταξιούχων κάτω των 60 ετών και κατάργηση όλων των θυγατρικών εταιριών του ΕΟΜΜΕΧ.

Ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική γραμμή είναι η Λούκα Κατσέλη, η Βάσω Παπανδρέου, ο Πάνος Μπεγλίτης, ο Χρήστος Κατσούρας και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος.
Αντίθετα, θετική ήταν η ψήφος των βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στα υπόλοιπα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, μεταξύ των οποίων:

* Η σύσταση δικηγορικών εταιρειών.
* Η δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας.
* Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.
* Περικοπή δώρων και επιδομάτων για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών.
Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα, τόσο για την ίδια την κυβέρνηση Παπαδήμου όσο και για το δίδυμο Παπανδρέου – Λοβέρδος, με ό,τι αυτό σημαίνει εν όψει της εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Άρθρο με πληροφορίες από sportfm