Τέλος οι διπλοθεσίτες από την ΕΡΤ



Παλιά, όταν οι αγελάδες ήταν παχιές, η ΕΡΤ ήταν πάρεργο για την πλειοψηφία των δημοσιογράφων - εργαζομένων σε αυτή. Ήταν το κάτι παραπάνω, το συμπλήρωμα στο εισόδημα. Γι' αυτό και γέμισε με «γαλάζιους» ως το 1981 και στη συνέχεια, με «πράσινους».
Κάποια στιγμή, δημιουργήθηκε μια νέα φουρνιά δημοσιογράφων, οι ΕΡΤικοί. Είχαν σαν πρώτη δουλειά την ΕΡΤ, αλλά όσοι μπορούσαν συμπλήρωναν το εισόδημά τους με μια δεύτερη δουλειά. Η ΕΡΤ βλέπετε, πλήρωνε με τις συμβάσεις και η πιάτσα ζούσε μια χρυσή εποχή.

Για να δουλέψουν σε δεύτερη δουλειά, έκαναν μια αίτηση παράλληλης απασχόλησης. Τυπικό ήταν το θέμα- όλες οι αιτήσεις εγκρινόντουσαν.

Τα ζόρια άρχισαν πέρυσι, όταν η ΕΡΤ απαίτησε από τους συμβασιούχους να μην έχουν δεύτερη εργασία σε μέσο που θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Έστω και αν εργαζόντουσαν πχ στην τηλεόραση και η δεύτερη δουλειά τους ήταν σε ραδιόφωνο.
Την περασμένη Τετάρτη, το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε ότι φέτος δεν θα δοθεί καμία άδεια παράλληλης απασχόλησης και οι πληροφορίες λένε ότι αυτές που ήδη εξετάστηκαν κατά περίπτωση απορρίφθηκαν.

Σημάδια των καιρών…


Άρθρο με πληροφορίες από newpost