Ως τη σελήνη θα φτάσουν οι χάκερ για να διαφυλάξουν την ελευθερία του ίντερνετ


Χάκερ απ' όλο το κόσμο σχεδιάζουν στο εγγύς μέλλον να πολεμήσουν την λογοκρισία στο Διαδίκτυο, θέτοντας τους δικούς τους δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη.


«Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι ένα Διαδίκτυο χωρίς λογοκρισία. Ας πάρουμε το ίντερνετ έξω από τον έλεγχο επίγειων οντοτήτων», δήλωσε ο Βρετανός ακτιβιστής χάκερ Νικ Φαρ, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για οικονομικές εισφορές και τονίζοντας πως το μοναδικό κίνητρο μιας τέτοιας πράξης είναι η γνώση. 

Σε σχέδιο που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Chaos Communication Congress που έλαβε χώρα στο Βερολίνο πριν λίγες ημέρες συζητήθηκε το πρόγραμμα «Hackerspace Global Grid», το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη επίγειων σταθμών εντοπισμού και επικοινωνίας με τους δορυφόρους.


Οι τρεις πρώτοι επίγειοι σταθμοί αναμένεται να είναι έτοιμοι το πρώτο εξάμηνο του 2012, ενώ σε λίγα χρόνια οι χάκερ ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να στείλουν έναν χάκερ-αστροναύτη στο φεγγάρι!


Από πολλούς το σχέδιο θεωρείται πολύ φιλόδοξο για να είναι αληθινό. Και υπάρχουν πέραν των οικονομικών και πολλοί νομικοί περιορισμοί.


Από την άλλη μεριά και τα ..κατορθώματα του Wikileaks πριν λίγα χρόνια δεν έμοιαζαν παρά επιστημονική φαντασία. 


Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν..

Πηγή: Το Βήμα, yahoo.news