Βρες πετρέλαιο κι ασ' το κι αν πεινάσεις πιάσ' το

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Βγήκανε οι πρώτες προκηρύξεις

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, τον Πατραϊκό και τα Γιάννενα.
 


Το υπουργείο ΠΕΚΑ ξεκίνησε το νέο έτος δημοσιεύοντας τις προκηρυξεις για την ανάθεση έργου σε αυτές τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Εντός του έτους θα δημοσιευθούν και άλλες, αρκετές περισσότερες.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  δήλωσε: "Η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας και η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού επιβάλλουν μια ενεργειακή πολιτική, η οποία προωθεί δυναμικά την ανάπτυξη των εγχώριων πηγών ενέργειας. Με δεδομένη την κατεύθυνση ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, που έχει η Ελλάδα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της στρατηγικής".

Ο υφυπουργός Γιώργος Μανιάτης τόνισε: "Ξεκινούμε με τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων τριών «οικοπέδων», όπως είχαμε εξαγγείλει. Μαζί με τη σε εξέλιξη προκήρυξη του διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και στα νότια της Κρήτης, καθώς και με τη δημιουργία του Φορέα Ερευνας Υδρογονανθράκων, που θεσμοθετήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καταφέραμε μέσα σε τέσσερις μήνες να καλύψουμε το κενό μιας δεκαπενταετούς απραξίας της χώρας στον τομέα αυτόν".