Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει....

Μικρό προβάδισμα ΝΔ σε 3 νέες δημοσκοπήσεις

Μεγάλο ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς η διαφορά τους σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις παίζει στην μονάδα. Συγκεκριμένα, προβάδισμα μικρότερο της μιάς μονάδας φαίνεται να έχει η ΝΔ έναντι του Σύριζα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από τα μεσάνυχτα, οπότε και αρχίζει η απαγόρευση.

Η ΝΔ βρίσκεται στο 22,7% και ο Σύριζα στο 22%, δηλαδή η διαφορά κινείται στα όρια του στατιστικού σφάλματος, σύμφωνα με την έρευνα της Μetron Analysis που μετέδωσε ο Αντέννα.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται καθηλωμένο στο 11,2%, ενώ ανοδική τάση καταγράφει η ΔΗΜΑΡ (6,7%). Αντίθετα, πτώση εμφανίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,9%), το ΚΚΕ (4,4%) και η Χρυσή Αυγή (3,9%). Στο όριο του 3% κινείται η Δημιουργία Ξανά των Θάνου Τζήμερου και Στέφανου Μάνου.
Η εικόνα ισοδυναμίας των δυο πρώτων κομμάτων επιβεβαιώνεται και από την εκτίμηση ψήφου που κάνει η Μetron Analysis. Η ΝΔ είναι 27,1% και ο Σύριζα 26,4%, δηλαδή διαφορά 0,7 μονάδες. Με βάση αυτά τα στοιχεία είναι αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 13,4%, η ΔΗΜΑΡ στο 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6,9% το ΚΚΕ στο 5,2%, η Χρυσή Αυγή στο 4,7%, ενώ η Δημιουργία Ξανά δείχνει όρι μπαίνει στη Βουλή (με 3,6%).