Ο Παπαδήμος στρέφεται στα δεξιά κόμματα!

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Απαιτεί στήριξη σε όσα διατάζει το μνημόνιο

Εκεί που τον παίρνει πιέζει ο ελεώ ΔουΝουΤου πρωθυπουργός. Σαν καλός ποιμένας προσπαθεί να μαντρώσει τα πρόβατα ώστε να υπερψηφιστούν τα νομοσχέδια που επέρχονται, υποχρεώνοντάς τους αιρετούς βουλευτές να συνταχθούν και να λένε "ναι" χωρίς να διαβάζουν τι ψηφίζουν.




Ο κύριος Παπαδήμος δείχνει να θέλει να συνεχίσει το τυφλοσούρτι του Γιώργου Παπανδρέου κάνοντας ό,τι απαιτούν ΔΝΤ και ΕΕ. Χωρίς κρίση, χωρίς προσωπικό κύρος και άποψη, χωρίς καινοτομίες και ανάπτυξη πολιτικών ιδεών και εφαρμογών. 

Πρέπει να κατανοήσει ότι αυτήν την εποχή, προκειμένου να κυβερνά εκείνος, έχουν καταστρατηγηθεί δημοκρατικές αξίες, γιατί ο λαός περιμένει πολλά από αυτόν: λύση και μία πολιτική διαφορετική από αυτήν που καταστροφικά εφήρμοσε ο προκάτοχός του που αυτοπαρουσιάζεται ως σωτήρας.

Ο κος Παπαδήμος στο εσωτερικό διατείνεται πως θέλει να αλλάξει πέντε πράγματα προς το καλύτερο, όμως στο εξωτερικό διατείνεται πως θα διορθώσει τις ατέλειες του Γιώργου Παπανδρέου. Μα δεν είναι αυ΄το το θέμα. Ο κος Παπανδρέου καταδικάστηκε για τις επιλογές του και το πλάνο του κι όχι γιατί δεν το εφήρμοσε όπως του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Η κλεψύδρα αδειάζει και ο άνθρωπος που ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές πρέπει να το κάνει το ταχύτερο δυνατό. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, όπως δε θα άλαζε και αν ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχιζε στην πρωθυπουργία αφής ανακάλεσε το δημοψήφισμα. Εξάλλου, και οι περί τον Παπαδόπουλο διατείνονταν πως θα οδηγήσουν τη χώρα ασφαλώς σε εκλογές. Και μπαστακώθηκαν στην εξουσία για επτά χρόνια.