Η φτώχια θέλει καλοπέραση pt.3

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Δέκα ταινίες για να ψυχαγωγηθείτε δυνατά.

Ποιος δε θέλει ένα δύωρο πλήρες συγκινήσεων 30 ώρες πριν το Σαββατοκύριακο. Έχω ξαναπεί πως η Πέμπτη ενδείκνυται για ταινία στο σπίτι. Γι' αυτό το λόγο προτείνω δέκα ταινίες που εγγυώνται ένα τουλάχιστον ενδιαφέρον βράδυ.


Πριν γράψω για τις δέκα ταινίες που προτείνω σήμερα, θα ήταν χρήσιμο για τους αναγνώστες να δούν και τους κάτωθι συνδέσμους που ανακατευθύνουν στα δύο παλαιότερα άρθρα μου "Η φτώχια θέλει καλοπέραση", όπου και προτείνονται εξ ίσου σπουδαίες ταινίες για τη διασκέδασή σας.



Ας δούμε τώρα τις ταινίες που έχω επιλέξει να σας προτείνω. Στο τέλος της περιγραφής των ακόλουθων ταινιών, βρίσκεται σε παρένθεση η αξιολόγησή τους βάσει του The Internet Movie Database και τις ψήφους όσων είδαν την ταινία.

- The count of Monte Cristo (2002) Και τι δε μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος υπερασπιζόμενος το δίκαιό του. Αν έσκαβε έτσι το Αττικό Μετρό θα είχε φτάσει Θεσσαλονίκη τώρα. Καβίζελ, Πιρς (7.6)

- Cold mountain (2003) Μία εκτυφλωτική Πηνελόπη που περιμένει βάζοντάς τα με όλους τους νόμους των πιθανοτήτων. Όμως, αυτός ο Οδυσσέας δεν είχε τους θεούς στο πλευρό του. Λω, Κίντμαν (7.2) 

- American gangster (2007) Μαθήματα dealing από έναν μαύρο Καρλίτο. Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί. Ουάσινγκτον, Κρόου (7.9)

- Seven pounds (2008) Οι τύψεις ενός θνητού που τον ανάγουν σε Θεό. Μία μητέρα Τερέζα μαύρη, παράνομη και με ημερομηνία λήξης. Ένας έρωτας χωρίς αντίκρυσμα.  Σμιθ, Ντόουσον (7.5)

- The reader (2008) Η απόλυτη άγνοια. Η ντροπή μίας αγράμματης που αδιάφορα πληρώνει τα λάθη άλλων. Κι ένας μαθητής του έρωτα μ' αισθήματα κι ευγνωμοσύνη. Γουίνσλετ, Φάινς (7.6)

- Slumdog millionaire (2008) Η τύχη που είναι απίστευτη, το δράμα του να μην ξέρεις πως να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Κι ένα θρίλλερ στους δρόμους με έπαθλο τη δυσπιστία και την ομορφιά.  Πέιτελ, Πίντο (8.2)

- State of play (2009) Διαφθορά και διαπλοκή. Η ανατροπή της ανατροπής. Και μία λύση στο αιώνιο δίλημμα: Ποιος είναι χειρότερος, ένας μπάτσος ή ένας πολιτικός; Κρόου, Άφλεκ (7.2) 

- Unstoppable (2010) Μία ανθρωπογενής καταστροφή ετοιμάζεται να ισοπεδώσει μία πολιτεία. Κάποιοι σκέφτονται να αυτοθυσιαστούν και κάποιοι τις ζημίες. Ποιος από αυτούς θα προλάβει το τρένο; Ουάσινγκτον, Ντόουσον (6.8)

- The conspirator (2010) Μία μητέρα υπομένει πολλά. Ακόμα και αυτό. Μία απόδειξη της χρειάζεται. όμως εκείνη πληρώνει αυτό που οι πολιτικοί ονομάζουν πολιτικό κόστος. Όταν η αδικία εξυπηρετεί τα προφίλ. Ράιτ, ΜακΑβόι (7.0)

- The town (2010) Θρίλλερ με αρκετά ξεχωριστές ερμηνείες και ενδιαφέρον κάστινγκ. Ο έρωτας φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Ένας αφελής κακοποιός που τα θέλει όλα δικά του, μα ο έρωτας πάει μόνος του. Άφλεκ, Χωλ (7.6)