Μόνο τα αδέλφια Καψή αγαπούν την Ελλάδα

του Κώστα Καίσαρη

Βάνα vs. Φώφη

Μπορεί να άργησα λίγο, αλλά τελικά το κατάλαβα. Αν υπάρχουν δύο άνθρωποι που αγαπάνε την πατρίδα και πονάνε αυτόν τον τόπο είναι οι αδελφοί Καψή: ο Παντελής κι ο Μανώλης. Ο Μανώλης κι ο Παντελής. Το ποιος θα μπει πρώτος ή δεύτερος δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι το δημόσιο συμφέρον.

Ο τουρισμός, οι επιχειρηματίες και οι χιλιάδες εκδρομείς που θέλουν αυτές τις άγιες μέρες να πάνε στα νησιά τους. Και δεν τους επιτρέπουν σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, όπως και χθες Μεγάλη Τρίτη, οι ανάλγητοι συνδικαλιστές της ΠΝΟ. Και το ΚΚΕ, που είναι από πίσω και πατρονάρει την απεργία των ναυτεργατών. Ετσι πάει. Για το αν και πότε ο κάθε εργαζόμενος θα κάνει απεργία θα πρέπει πρώτα να ρωτάει: τον αρμόδιο Υπουργό, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η Αννα Διαμαντοπούλου, ή αλλιώς, Αννούλα του χιονιά.

Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον δημοσιογραφικό κόσμο. Οποιος κάνει απεργία καταπώς κόβει η γκλάβα του, χωρίς να ρωτάει κανέναν, το λιγότερο είναι ανθέλληνας, το περισσότερο σαμποτέρ της εθνικής οικονομίας και της εθνικής προσπάθειας να αποφύγει η χώρα τη κατάρρευση και τη χρεοκοπία. Σ' αυτή την κατηγορία, δυστυχώς, εντάσσεται το 99,9% των Ελλήνων: οι ταξιτζήδες και οι φορτηγατζήδες που κλείνανε τους δρόμους. Γιατροί και φαρμακοποιοί, που κατά τον Λοβέρδο κοιτάνε την τσέπη τους κι όχι τους ασθενείς. Οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών, των δικηγόρων και των μηχανικών.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι ή τεμπέληδες ή κλέφτες. Και σε κάποιες περιπτώσεις και τα δύο μαζί. Ο Πάγκαλος έχει κατηγορήσει ως αντιπαραγωγικούς και όσους ανήκουν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Πόλεμος, σου λέει, έχει να γίνει από το '41. Μια ψιλή έγινε στην Κύπρο, το 1974. Αρα τσάμπα βγάζουνε το μεροκάμαρο οι στρατιωτικοί τόσα χρόνια. Ρεμάλια και ανεπρόκοποι είναι μαθητές και φοιτητές. Που αντί να βάλουνε τον κώλο τους κάτω και να μάθουνε γράμματα με τις φωτοτυπίες του υπουργείου Παιδείας, αντί για βιβλία, κάνουνε καταλήψεις για να χαμουρεύονται με τις γκόμενες. Οι συνταξιούχοι είναι δήθεν ευαίσθητοι κι αυτοκτονάνε για να δημιουργήσουνε πρόβλημα εν όψει των εκλογών.

Οι δικαστές απεργούν, μέχρι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν απεργία πείνας. Κάθε φορά κάποιοι θα είναι στους δρόμους. Πώς να ορθοποδήσει μετά αυτή η χώρα; Οι μοναδικοί που δουλεύουνε 24 ώρες, επτά μέρες την εβδομάδα και τριάντα το μήνα είναι οι πολιτικοί. Ουδέποτε έκαναν απεργία. Ουδέποτε έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από την πατρίδα. Μέχρι και τα Σαββατοκύριακα, αντί να ξεκουραστούν, κάνουν έκτακτες εμφανίσεις στα κανάλια για να διαφωτίσουν τον λαό. Πού να πάρουνε, όμως, χαμπάρι τα ρεμάλια οι Ελληνες; Ολοι την πάρτη τους κοιτάνε και την τσέπη τους. Αντί να κάνουνε το σταυρό τους όσοι έχουνε ακόμα δουλειά και παίρνουν ένα ψευτομεροκάματο, εγείρουν απαιτήσεις. Πράγματι. Την Ελλάδα την αγαπάνε μόνο o Παντελής κι ο Μανώλης Καψής. Αυτά.

Επειτα από τριάντα χρόνια έφτασε το πλήρωμα του χρόνου

Νέο κρούσμα παιδεραστίας στον αθλητισμό. Πού θα πάει, δηλαδή, ο κωλομπαράς προς άγραν τρυφερών νέων; Οπως κάποιοι παπάδες χαϊδεύουνε τα παπαδάκια, κάποιοι πρόσκοποι τα προσκοπάκια, έτσι κάποιοι προπονητές τα παιδάκια. Θυμάμαι πριν από τρία χρόνια είχα τύχει σε μια ταβέρνα κοντά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ποδοσφαιρικό στέκι, που πλέον έχει κλείσει. Σε μια παρέα ήταν διαιτητές. Σε μια άλλη παράγοντες της ΕΠΣΑ. Σε μια γωνία ένας τύπος με καμιά δεκαριά δεκαπεντάχρονα παιδάκια με φόρμες ποδοσφαιρικής ομάδας. Χωρίς να έχω την παραμικρή γνώση λέω στον διπλανό μου: «Για κωλομπαρά τον κόβω».

Μένει εμβρόντητος: «Πού το ξέρεις;». Τρίχες κατσαρές. Τίποτα δεν ήξερα. Ετσι το είπα, αυθαίρετα. Στη λογική ότι όποιος τρέχει κοντά στα πιτσιρίκια είναι πολύ πιθανό να έχει το κουσούρι, όπως έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος (φωτό). Και ξαφνικά, φάτσα κάρτα η φωτογραφία της εν λόγω κολώμπας στη δημοσιότητα από την αστυνομία. Τριάντα χρόνια κωλομπαράς, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να του περάσουνε τα βραχιόλια στα χέρια. Η ιστορία του Λιγωμένου ξεκινάει από το 8ο Γυμνάσιο στα Πατήσια. Που ήταν η ομάδα η Λογκ Λάιβ κι ο Πήγασος μέχρι τώρα. Πιο πριν μάλιστα υπήρχε ένας Σάββας. Που τον διαδέχτηκε ο Μήτσος. Κι ήτανε στην ομάδα γενικό κουμάντο: πρόεδρος, προπονητής, μασέρ και να σπρωχτούμε κι όπως πέσουμε.

Οχι μόνο δεν ξέρει ποδόσφαιρο, αλλά δεν λέει και να μάθει

Στη Ζάμπια για δουλειές βρίσκεται ο Πηλαδάκης και καλά κάνει. Αφού η Ελλάδα πλέον έχει στεγνώσει από χρήμα, κοιτάζει να βρει την άκρη αλλού. Ολο το επιχειρείν του Πηλαδάκη ήταν τα τραπεζικά δάνεια. Με το που κλείσανε την κάνουλα οι τράπεζες αρχίσανε τα ζόρια. Στις δουλειές και κατ' επέκταση και στη Λάρισα. Θα μου πείτε τώρα ποιος έχει λεφτά στη Βήτα Εθνική; Η Καλλιθέα, που παίζει με παιδάκια κι έχει 14 βαθμούς παραπάνω από τη Λάρισα; Αν εξαιρεθούν δύο τρεις ομάδες, όλες οι άλλες είναι στην πείνα.

Δεν είναι μόνο οικονομικό το πρόβλημα της ΑΕΛ, με τις προσφυγές πλέον ν' αρχίζουνε να σκάνε μια προς μία. Το πρόβλημα στη Λάρισα βρίσκεται στην αδυναμία του Πηλαδάκη. Οχι μόνο δεν ξέρει ποδόσφαιρο, αλλά δεν λέει και να μάθει. Οχι μόνο είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως, αλλά κάθε λάθος του είναι πιο σοβαρό από το προηγούμενο. Ούτε λόγω των στημένων έπεσε πέρυσι ούτε φέτος πάει κατά διαόλου επειδή πράγματι τον αδίκησε ο διαιτητής στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Τις επιλογές του πληρώνει. Την ανικανότητα του, να διοικήσει, να επιλέξει συνεργάτες και να πάρει σωστές αποφάσεις.

Η ένταξη του Κύρτσου στο ΛΑΟΣ επιβεβαιώνει ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. -Observer

Ερώτηση: Ποια είναι πιο ικανή και πιο έξυπνη; Η Φώφη Γεννηματά ή η Βάνα Μπάρμπα;

πηγή: Goal news