Κι άλλο ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα του μνημονίου


 Άλλη μία αυτοκτονία συγκλόνισε το πανεηλλήνιο. Σήμερα το πρωι, 62 ετών συνταξιούχος βρέθηκε απαγχωνισμένος στο δασάκι του Αγίου Φιλίππου στη Νίκαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο που βρέθηκε πάνω του είναι ένα σημείωμα που έγραφε "Αλέξανδρος". Οικονομικοί οι λόγοι της απόφασής του.


Μεγάλωσα και διαμένω ακόμα δύο στενά δίπλα από την είσοδο οτυ δάσους αυτού. Τον αυτόχειρα δε γνωρίζω αν τον ξέρω, τουλάχιστον ακόμα, πάντως και μόν η σκηνή στα μάτια μου φαντάζει αποτρόπαια. Σε ένα πάρκο που συχνά εκδράμουν σχολεία, σε μία όμορφη μικρή εκκλησία που αυτήν την εποχή τελούνται συνεχώς μυστήρια, ένας άνθρωπος κρεμασμένος, να έχει επιλέξει τον τρόπο αυτόν για να δώσει τέλος σε μία ζωή που δεν ήθελε.

Η λιτότητα που εφαρμόζεται επί δεκατίες και τώρ απια λυμαίνει όλη την Ευρώπη, το μνημόνιο που υπέγραψαν κάποιοι, έχει συγκεκριμένες συνέπειες. Και μία από αυτές είναι οι αυτοκτονίες. Και τις αυτοκτονίες, όσο καλά greek statistics κι αν υπάρχουν, δε μπορείς να τις κρύψεις κάτω από το χαλί.

Ωστόσο, το μνημόνιο δεν είναι πρόσωπο για να το στείλουμε στη φυλακή. Το μνημόνιο φέρει πάνω του υπογραφές που η ιστορία δε θα τις ξεχάσει. Και οι υπογραφές αυτές είναι τριμερείς εξ ου και η λέξη τρόικα. ΔΝΤ, ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση υπέγραψαν μέσω των τεχνοκρατών τους την εξαθλίωση, τον πόνο, τη μιζέρια και πολλά άλλα που ίσως να μην τα έχουμε δει ακόμα.