Χρόνια Πολλά.. Γιωργάκη!


Σαν σήμερα ήταν, δυο χρόνια πριν, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, που ο αγαπημένος μας τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το ακριτικό νησί του Καστελόριζου για ανακοινώσει στον ελληνικό λαό την είσοδο της Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 


Με μαύρο κουστούμι και μωβ γραβάτα- που ταίριαζε στην περίπτωση- και φόντο το όμορφο νησί του Αιγαίου και μια ψαρόβαρκα, καθυσήχασε τον ελληνικό λαό ότι βρήκε τη λύση για να αποφύγει η χώρα μας τη πτώχευση και αυτή είναι ο σωτήρας μας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.



Η 23η Απριλίου του 2010 ταυτίστηκε με το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου, την απαρχή των δεινών για τον ελληνικό λαό, που «μεταφράστηκαν» σε σκληρά μέτρα άγριας λιτότητας, καταιγίδα φόρων, αύξηση του ποσοστού ανεργίας, κατακόρυφη μείωση των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων.
Δύο χρόνια μετά και παρόλο που ακόμη και το ίδιο του το κόμμα και ο νέος πρόεδρός του Ε. Βενιζέλος, επί της ουσίας πλέον παραδέχονται το καταστροφικό αυτό λάθος, ο πρώην πρωθυπουργός ουδέποτε το παραδέχθηκε.
Όχι βέβαια ότι μια απλή παραδοχή και μια ειλικρινής αυτοκριτική θα άλλαζε επί της ουσίας τη κατάσταση και τα δεινά που επέφερε στον ελληνικό λαό αλλά τουλάχιστον θα έδειχνε ένα ίχνος σεβασμού στους ανθρώπους που τον πίστεψαν όταν έλεγε με τόση σιγουριά την ιστορική πλέον φράση "Λεφτά υπάρχουν" και που τόσο απογοήτευσε εξυπηρετώντας όχι τα συμφέροντα τους αλλά των Ευρωπαίων!
Καμία κουβέντα όμως, για το έγκλημα. Αντ΄ αυτού μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός, σήμερα, προτίμησε να σχολιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία..
Δυο χρόνια μετά και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Περίπου 60 δισ. ευρώ από τις τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων «διέρρευσαν» σε χώρες του εξωτερικού, ενώ το εισόδημα των Ελλήνων κυριολεκτικά εξαφανίστηκε αφού στα έξοδα κάθε νοικοκυριού ήρθε να προστεθεί η καταβολής έκτακτων φόρων,  την ίδια ώρα που μισθοί «ψαλιδίστηκαν» κατά περίπου 22%, ενώ οι συντάξεις μειώθηκαν σε ποσοστό κοντά στο 12%!

Και έπεται συνέχεια..

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο του ευχήθηκε χρόνια πολλά και η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας "παίζοντας"  με τις λέξεις και θυμίζοντας την τραγική διετή διακυβέρνηση του.


"2 χρόνια, πολλά λάθη" ! αναφέρει με πολύ εξυπνο τρόπο το μήνυμα στον πρώην πρωθυπουργό!




Χρόνια Πολλά Γιώργο..
Να είσαι καλά που μας έβαλες στο μαγικό κόσμο του μνημονίου! 
Ζούμε εξαιτίας σου ιστορικές στιγμές...