Το χούι του ρουσφετιού δε κόβεται..



Ακόμα και στο παρα πέντε των εκλογών, τα ρουσφέτια καλά κρατούν! Είναι φαίνεται από αυτές τις κακές συνήθειες που δύσκολα κόβονται..


Ο λόγος για τον  υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος κοκκίνησε σαν μπατζάρι ότι είδε στο διπλανό παράθυρο της πρωινής εκπομπής του MEGA τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Νικολόπουλο να παρουσιάζει το χαρτί της πρόσληψης ενός υπαλλήλου στο πολιτικό του γραφείο. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτρουμάνης δέκα ημέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών φρόντισε να διορίσει στο γραφείο του μια μετακλητή υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ την ίδια περίοδο προχώρησε και στη σύναψη τριών συμβάσεων μελετών με ιδιωτικά γραφεία!


“Δεν ξέρω τι χαρτιά είναι αυτά που πετάτε εδώ…” , είπε o υπουργός αλλά όταν ο κ. Νικολόπουλος του έδωσε τα αντίστοιχα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του, άλλαξε τακτική!
“Όι συμβάσεις αυτές είναι μικρές, μέχρι 10.000 ευρώ, και εγώ δεν έχω προχωρήσει ποτέ σε καμία σύμβαση με ρουσφετολογικά κριτήρια αλλά για τις συγκεκριμένες ανάγκες του υπουργείου προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση με τους εταίρους μας” , ενώ και για το διορισμό της μετακλητής υπαλλήλου είπε “πως από τον προϋπολογισμό των 140.000 ευρώ που υπάρχει για έξοδα του γραφείου του δεν έχει χαλάσει πάνω από 2.000 ευρώ όλο το χρόνο γιατί σέβεται και δεν θέλει να κάνει δημόσιες σχέσεις με τα χρήματα του ελληνικού λαού! Είναι το μοναδικό πολιτικό γραφείο που έχει τους λιγότερους υπαλλήλους» είπε ο υπουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πρόσληψη που έκανε στο γραφείο του, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, της κυρίας Ιωάννας Παλτόγλου, με απολυτήριο Λυκείου και με ημερομηνία πρόσληψης 10 Απριλίου 2012. 


«Είναι δυνατόν να είμαστε δέκα μέρες πριν από τις εκλογές και σεις να συνεχίζετε να προσλαμβάνετε κόσμο; Είναι δυνατόν να κάνετε ακόμα ρουσφέτια; Πιστεύετε πως, μοιράζοντας κόλλυβα από το ΕΣΠΑ, θα πετύχετε το ακατόρθωτο;» είπε ο κ. Νικολόπουλος ενώ ο υπουργός δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως αποχώρησαν τέσσερις από γραφείο του και έτσι προχώρησε στη συγκεκριμένη πρόσληψη.



Εγώ έχω να πω ότι το χούι του ρουσφετιού δε κόβεται από τους Έλληνες πολιτικούς... Αφού δε ντρέπονται προεκλογικά να κάνουν τέτοιες προλήψεις, φανταστείτε τι γίνεται τον υπόλοιπο χρόνο..