Προεκλογικά εμβόλια για τους λαθρομετανάστες

Και ξαφνικά, όλοι «λύσσαξαν» με την «υγειονομική βόμβα» που απειλεί το κέντρο της Αθήνας.

Αφού πρώτα ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις άφησαν το κέντρο της Αθήνας να γίνει ένα τεράστιο ΓΚΕΤΟ ακολουθώντας το δόγμα Not In My Backyard κι επέτρεψαν στους φασίστες να ριζώσουν στις γειτονιές ξαφνικά θυμήθηκαν ότι η λαθρομετανάστευση, εκτός από την αύξηση της εγκληματικότητας απειλεί και τη δημόσια υγεία. Μήπως εμφανίστηκαν οι πρώτοι λαθρομετανάστες στα βόρεια προάστια και πανικοβλήθηκαν οι πολιτικοί μας; Μην ανησυχείτε αν συμβεί ποτέ αυτό θα είμαστε σίγουροι ότι έφτασε το Τέλος του Κόσμου. Είναι ώρα των Εκλογών. Κι αφού οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να πουν σαν τον Κλίντον It’s the economy stupid!, αποφάσισαν ότι το θέμα των εκλογών θα είναι οι παράνομοι μετανάστες.
Διαβάσαμε το σημερινό ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ για τις συνθήκες που επικρατούν και τα μέτρα που ανακοίνωσαν από κοινού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος (κρίμα που έχασε την ευκαιρία να θριαμβολογήσει για το 39ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού) σε μια πολύ βολική στιγμή και για τους δύο.
Είμαστε έξαλλοι γιατί πιστεύουμε ότι μόλις τελειώσουν οι Εκλογές θα ξεχαστούν όλα:
Το 35% των ναρκομανών στο κέντρο της Αθήνας είναι φορείς του AIDS. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 καταγράφηκαν 100 οροθετικοί ασθενείς, ενώ το 2010, στο ίδιο διάστημα, είχαν εντοπιστεί μόλις 15.
Από τους 600 οίκους ανοχής, το υπουργείο Υγείας είχε δυνατότητα ελέγχου μόνο στους 7 που κατέχουν νόμιμη άδεια. Εκατοντάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά και βιβλιάριο υγείας απασχολούνται σε επιχειρήσεις εστίασης.
«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προωθεί νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που βρίσκονται στη χώρα και πάσχουν από λοιμώδες νόσημα, είτε εξαιτίας της χρήσης απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών, ή γιατί είναι εκδιδόμενα πρόσωπα, ή επειδή διαμένουν κάτω από συνθήκες απαράδεκτες, υγιεινής και καθαριότητας, θα κρατούνται»
«Όσοι από αυτούς χρειάζονται θεραπεία, θα νοσηλεύονται σε ειδικούς χώρους νοσοκομείων και θα φυλάσσονται, ενώ οι υπόλοιποι θα κρατούνται σε χώρους ώστε να είναι υγειονομικά ελεγχόμενοι και να αποτρέπεται οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Αυτό θα συμβαίνει ακόμα και αν έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους σε καθεστώς πρόσφυγα και εκκρεμεί η σχετική εξέταση του αιτήματός τους».
Υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στα οποία έχει γίνει κατάληψη από μετανάστες και υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία. Είναι πλέον υποχρεωμένοι να παίρνουν μέτρα, ώστε να εγκαταλείψουν το χώρο οι καταληψίες, αλλιώς θα χαρακτηρίζονται συνυπεύθυνοι για το πρόβλημα. Σχετική πρόβλεψη περιέχει η Υγειονομική Διάταξη του υπουργείου Υγείας.
Στη διάταξη αναφέρεται, επίσης, ότι χώροι που χρησιμοποιούνται για τη διαμονή ατόμων, προσωρινοί ή μη, πρέπει να διαθέτουν υγιεινή ύδρευση και αποχέτευση, επαρκή φωτισμό (φυσικό και τεχνητό) και αερισμό, αποχωρητήριο με λεκάνη από υλικό ανθεκτικό, λείο και αδιαπότιστο, η οποία θα συνδέεται με υδραυλικό σύστημα καθαρισμού (καζανάκι) και λουτήρα - ντουζιέρα για την ατομική καθαριότητα.
Επιπλέον, να διαθέτει νιπτήρα με υγιεινή ύδρευση και αποχέτευση. Σε κάθε άτομο θα αντιστοιχεί κρεβάτι με καθαρά στρώματα και κλινοσκεπάσματα.
Σε υποχρεωτικό υγειονομικό έλεγχο, νοσηλεία και καραντίνα -εάν αυτό απαιτηθεί- θα υποβάλλονται οι μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα. Όσοι δεν είναι υγιείς δεν θα παίρνουν άδεια εισόδου στη χώρα, ενώ απαγορεύεται η απασχόληση ατόμων που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα.