Κύριε Σαμαρά, τα κουκιά δε βγαίνουν

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το Πα.Σο.Κ. ο κύριος Σαμαράς.

Η Νέα Δημοκρατία, έτσι και δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Δε θα μπορεί να περνάει τους νόμους που δε θα θέλει κανείς για τους πολίτες. Και ρισκάρει. Τα δίνει όλα για την αυτοδυναμία ενισχύοντας την πόλωση με το Πα.Σο.Κ., την ώρα που μέχρι και τώρα συγκυβερνούν.







Παίρνει μεγάλο ρίσκο ο Αντώνης Σαμαράς. Η συνεργασία με το Πα.Σο.Κ. είναι μόνοδρομος γι' αυτόν και για τους εντολείς του, δηλαδή την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Εκείνος προσπαθεί να συσπειρώσει τη δεξιά (όσο γίνεται αυτό) και επικαλούμενος το συναίσθημα μέχρι τέλους θα επιχειρήσει να κάνει μέχρι και τον τελευταίο κομματικά ταυτισμένο με τη Νέα Δημοκρατία ψηφοφόρο να κάνει αυτό που λέει η καρδιά του κι όχι η λογική του. Παίζει το στοίχημα της αυτοδυναμίας, αλλά με τι ποσοστά, αλήθεια;

Το σίγουρο είναι πως δεν τον απασχολούν... οι κυβισθήσεις. Ακόμα κι αν δεν εκλεγεί αυτοδύναμη η Ν.Δ. εκείνος θα προστρέξει άτυπτα στο Πα.Σο.Κ. Και μην ξεχνάμε βέβαια και το μπαλαντέρ (ή και μπαλάκι) που λέγεται Δημ.Αρ. Τον Αντώνη Σαμαρά δεν τον απασχολεί η συναίνεση, τον απασχολεί εξ ολοκλήρου το πως θα δημιουργήσει μία συγκαταβατική αλχημεία που θα του δώσει μερικούς μήνες παραπάνω στην κυβέρνηση.