Ενορχηστρωμένη τρομοκρατία

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Προπαγάνδα αισχίστου είδους από το "κόμμα του μνημονίου"

Οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι πολίτες επιθυμούν συγκυβέρνηση, ενώ οι παλιές δεν αρέσουν στον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος επικαλείται "κίνδυνο ακυβερνησίας".


Εντείνετια η προπαγάνδα μέσω των καθεστωτικών media. Απέλπιδα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και δημιουργίας - εσφαλμένων, αν μη τι άλλο - εντυπώσεων.

Νέα δημοσκόπηση αποφαίνεται ότι οι ψηφοφόροι θέλουν συνεργασία και συγκυβέρνηση. Λες και οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως μπορεί να γίνει και κάτι άλλο. Αφού τα κουκιά δε βγαίνουν. Δε θα μπορέσει να κυβερνήσει κάποιος χωρίς συνεργασία με ένα ή και δύο κόμματα μία ςβουλής τουλάχιστον επτακομματικής.

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τρομοκρατεί. Λέει πως κινδυνεύουμε με ακυβερνησία. Δηλαδή, τώρα έχουμε κυβέρνηση που κάνει ό,τι θέλει εκείνη; Και στο κάτω - κάτω τί είναι προτιμότερο: μία νόμιμη αναδειχθείσα διά εκλογών δυσκολία διακυβέρνησης λόγω πολυφωνίας ή η άκριτη αποδοχή όσων Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. επιβάλλουν;


Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αλήθεια. Τα (μέχρι τώρα) κόμματα εξουσίας στηρίζονται αποκλειστικά στους κομματικά ταυτισμένους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι "βολεμένοι" από τα δύο κόμματα της πατρωνίας. Γι' αυτό τα ποσοστά τους έχουν συρρικνωθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Όσο για την αυτοδυναμία που προσπαθούν να επιβάλουν στο εκλογικό σώμα, είδαμε τι κατάφερε και η κυβέρνηση Παπανδρέου που είχε ευρεία πλειοψηφία. Ο κίνδυνος είναι ο συμβιβασμός με ένα διεφθαρμένο, σαθρό, ανίκανο, άβουλο κι ασύμφορο πολιτικό παρόν. Οποιαδήποτε αλλαγή, όσους κινδύνους κι αν ενέχει, εφόσον είναι δημοκρατική επιλογή των ανθρώπων που ψηφίζουν, πρέπει να στηριχθεί και να δοκιμασθεί. Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί πως, αν αλλάξει η καθεστηκυία τάξη, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Αντίθετα, μετά βεβαιότητας μπορούμε να ισχυριστούμε πως αν συντηρηθεί το υπάρχον σύστημα, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα de facto.