Σε εξέλιξη το πολιτικό συμβούλιο- Εξελίσσεται σε θρίλερ!



Σε εξέλιξη βρίσκεται το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο. Στο συμβούλιο συμμετέχουν οι αρχηγοί των τριών μεγάλων κομμάτων, ο Α.Σαμαράς, ο Α. Τσίπρας και ο Ε. Βενιζέλος. 
Οι θέσεις με τις οποίες προσήλθαν στην συνάντηση οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προδικάζει μια πολύωρη συνάντηση η οποία απ' ότι φαίνεται θα εξελιχθεί σε θρίλερ.
Ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαροκαι σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε κατέστησε σαφές ότι κινείται στην γραμμή της δημιουργίας κυβέρνησης από πρόσωπα τεχνοκρατών. Ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει ότι η συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για μία κυβέρνηση πολιτικών προσώπων είναι επιβεβλημένη. 

Από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζει να υποστηρίζει την πάγια θέση του κόμματος για καταγγελία του μνημονίου, αρνούμενος την συμμετοχή του σε οικουμενική κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την στάση ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΜΑΡ.
Τέλος όσον αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει θέσει ως όρο την συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε μία κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.
Τώρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο προέδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς  λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου, φαίνεται ότι και ίδιος προσανατολίζεται στην δημιουργία μιας κυβέρνησης από μη πολιτικά πρόσωπα.