Ο Καμμένος συγκλίνει μόνο με το Συ.Ριζ.Α.

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Άνοιγμα προς την αριστερά έκανε ο κόκκινος Πάνος ο Β'

Έκλεισε την πόρτα στα κόμματα της συγκυβέρνησης κι απηύθυνε κάλεσμα προς τον κύριο Τσίπρα για μετεκλογική συνεργασία. 



Μάλλον το έχει το όνομα. Στην αρχή ήταν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όταν κυβερνούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β', εξέπληττε τους πάντες με τις ιδέες του που ακούγονταν πολύ αριστερές για μία δεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση. Πλέον, ο Πάνος Καμμένος, αποσκιρτήσας από τη Νέα Δημοκρατία, εκπλήσσει λέγοντας πως σε κάποια θέματα μπορεί και να υπάρξει σύγκλιση με την αριστερά και δη τον Συ.Ριζ.Α. Μία ρήση που κινείται σαφώς σε θετική κατέυθυνση, αν θέλουμε να μιλάμε για ισχυρό αντιμνημονιακό μέτωπο.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο κομματικοί σχηματισμοί είναι ταγμένοι κατά του μνημονίου και διακηρύσσουν πως η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από αυτό το συντομότερο δυνατόν. Ωστοσο, το ότι κάποιος έχει κοινό εχθρό με κάποιον άλλο, δεν τον κάνει κι απαραίτητα φίλο του άλλου. Η ελεύθερη οικονομία είναι ένα μεγάλο αγκάθι μεταξύ των δύο πολιτικών (γενική θηλυκού) κι όχι μόνο. Πολλά θα κριθούν από τη στάση του Πάνου Καμμένου γύρω από το μεταναστευτικό. Επίσης, σε διάφορα μείζονα κοινωνικά θέματα του Υπουργέιου Δικαιοσύνης, όπως το θέμα της αποσυμφόρησης των φυλακών, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα προκύψουν διαφορές.

Και στο κάτω - κάτω, ας μην ξεχνάμε τι έχει δείξει η ιστορία. Τους Γερμανούς τους διώξαμε, αλλά μετά είχαμε τον εμφύλιο... Κι ο εμφύλιος για κάτι... τέτοια έγινε. Τέλος πάντων. Οι εκλογές πλησιάζουν και οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" πρέπει να αρχίσουν να ξεδιπλώνουν τη δική τους ιδεολογία, την οποία και θα αναδείξουν μέσα από ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα. Εκεί θα δείξουν τί έχουν να δώσουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Εξάλλου, η επόμενη Βουλή θα έχει μέσα πολλούς κομματικούς σχηματισμούς. Αναφορικά με το Συ.Ριζ.Α., έχει πίσω του μία ιστορία είκοσι ετών, έχει συγκεκριμένες ιδέες κι έχει πληρώσει πλήρως το κόστος του να έχεις... τέτοιες ιδέες στη συντηρητική Ελλάδα.