Τι θα γίνει αύριο στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών?


Το πρόβλημα της άρνησης των πολιτικών αρχηγών να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον επικεφαλή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, φαίνεται πως λύθηκε αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί  αύριο στις 12, αρχικά με τους τρεις εντολοδόχους αρχηγούς,  Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ στη συνέχεια θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με την κα. Παπαρήγα, τον κ. Καμμένο, τον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Κουβέλη.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του Real Fm θα επιχειρηθεί σύγκλιση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατικής Αριστεράς για σχηματισμό κυβέρνησης και θα ζητηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ περίοδος χάριτος σε επίπεδο αντιπολίτευσης έως ότου δρομολογηθούν οι άμεσες εκκρεμότητες και η παρουσία της χώρας σε Eurogroup και Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 


Όσον αφορά τώρα τη στάση που θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA δε διαφαίνεται στον ορίζοντα αλλαγή της στάσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αυτό γιατί βάζει "κόκκινες γραμμές". 
Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας δε δέχεται την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στα μέτρα του Ιουνίου, ενώ είναι κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Μόνο αν οι υπόλοιποι αρχηγοί δεσμευτούν ότι δε θα προχωρήσουν στα παραπάνω μέτρα, ο κ. Τσίπρας θα αλλάξει τη στάση του, σενάριο που δεν φαντάζει καθόλου πιθανό..  


Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει καταρχήν ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές διότι είναι ανοιχτά πολλά θέματα ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει αυτός την πρωθυπουργία στο νέο κυβερνητικό οικουμενικό σχήμα. Αν δε θέλει τη θέση του πρωθυπουργού, θα τον ρωτήσει αν επιθυμεί οποιοδήποτε άλλο ρόλο σε μία κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σε περίπτωση που το αρνηθεί και αυτό ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σαμαράς φαίνεται διατεθειμένος να του πει να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. Το τρίτο σενάριο που θα προτείνει είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. και η ΝΔ θα δώσει ψήφο ανοχής. 
Απ' όλα τα παραπάνω, αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε είναι η δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς και οι κινήσεις απελπισίας που είναι διατεθημένος να κάνει καθώς από τη μία δέχεται τρομακτικές πιέσεις από την απογοητευμένη -από την προεδρία του- βάση του κόμματος και από την άλλη γνωρίζει, όπως όλοι μας, ότι σε περίπτωση νέας εκλογικής αναμέτρησης η Νέα Δημοκρατία θα περάσει στην δεύτερη θέση αφού ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αυξάνει τα ποστοστά του, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Μείνετε αύριο συντονισμένοι στο bloggers-tv για να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις..