Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε πολλά. Ας μη βιάζεται για τα περισσότερα.

Δέχθηκε πόλεμο. Δέχθηκε λάσπη. Τον κατηγόρησαν με την.. ύβρι "προοδευτικός". Ο Αλέξης Τσίπρας, εκμεταλλευόμενος τις πολιτικές συνθήκες του παρόντος, διεκδικεί την εξουσία. Μεγάλη υπόθεση. Όμως, ακόμα κι αυτή του η επιτυχία απέχει πολύ από το να κερδίσει την εξουσία.




Είναι ο νεότερος. Και σίγουρα είναι προτιμότερος από τους ηγέτες της μαφίας, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Αντώνη Σαμαρά και του Λουκά Παπαδήμου. Όμως, ας μην ξεχνιόμαστε, ζούμε στην Ελλάδα. Ο κόσμος κρίνει λάθος. Στην Ελλάδα δεν αρκεί να έχεις δικηο. Στην Ελλάδα πρέπει να αποδεικνύεις συνεχώς ότι έχεις δίκηο. Λίγο να ξαποστάσεις, η Τρέμη κι ο Πρετεντέρης, ο Ευαγγελάτος κι η Κοσιώνη θα είναι εκεί να επαναφέρουν τους junkies στην "πραγματικότητα".

Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Ναι, ο κόσμος έχει καταλάβει πως δεν αποτελούν εγγύηση αυτοί που μας κατέστρεψαν. Ναι, ξέρει πως η απειρία είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από την έμπειρη βλακεία. Όμως, ο δρόμος είναι δύσκολος. Πολλοί ενημερώνονται μόνο από την τηλεόραση. Πολλοί ασχολούνται με την πολιτική με όρους ποδοσφαίρου. Πολλοί είναι φανατικοί κομματικοί συνδεσμίτες. Και κυρίως, πολλοί έχουν διοριστεί. Πάρα πολλοί. Κι αυτοί έχουν οικογένειες από πίσω τους.