Ο Π. Καμμένος βάλλει τώρα κατά του ΣυΡιζΑ

Η πολύκροτη συνεργασία μεταξύ ΣυΡιζΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων χάλασε οριστικά. Κι ακόμα κι αν συνέβαινε, θα χαλούσε πολύ εύκολα. Με την πρώτη ευκαιρία, ο κύριος Καμμένος συντάχθηκε με όσα ψευδώς αναφέρουν οι μνημονιακές παρατάξεις για το ΣυΡιζΑ: ότι τείνει προς επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.



Τα ποσοστά του κόμματος του κυρίου Καμμένου - δείχνουν να - πέφτουν. Η παρατηρούμενη σχετική συσπείρωση της δεξιάς του προκαλεί ρήγματα. ΝΔ, ΔηΣυ και, μα΄λλον, ΛαΟΣ συμπράττουν και ο κύριος Καμμένος, προς τιμήν του, απέχει. Όμως, η ΝΔ είναι αυτή που αυξάνει το ποσοστό της.

Παράλληλα, ο ΣυΡιζΑ, κι αυτός με αυξητικές τάσεις, δέχεται πόλεμο, όπως θα δέχονταν και οι Ανεξ. Έλληνες αν ήταν δεύτεροι, από το "κόμμα του μνημονίου". Ο ΣυΡιζΑ δείχνει να ηγείται ξεκάθαρα του αντιμνημονιακού μετώπου.

Ως αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτών των δύο δεδομένων, ο Πάνος Καμμένος διαχωρίζεται από το κόμμα του κυρίου Τσίπρα. Χάνει την εκλογική του επιρροή στη δεξιά και βλέποντας πως η δεξιά συσπειρώνεται απευθύνεται στην καρδιά του μέσου δεξιού (ο οποίος συνηθίζει να διακρίνεται από αντικομμουνιστικές διαθέσεις). 

Κάπως έτσι, υπέπεσε σε.. παράβαση. Είπε ότι "ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΣυΡιζΑ είναι το ίδιο κόμμα". Θα ήθελα πολύ να εξηγήσει καλύτερα από που το συμπεραίνει αυτό ο φιλολαικός, και λάτρης της ναυτιλίας συνάμα, πολιτικός.

Το πάθος του Πάνου Καμμένου είναι αδιαμφισβήτητο. Όμως, πολλές φορές τα χάνει και δεν ξέρει τι λέει: όπως π.χ. όταν είπε πως το πρόγραμμα για τον τουρισμό είναι έτοιμο, αλλά δεν είναι το αντίστοιχο για την παιδεία επειδή είναι πολυτέλεια. Ποιος; ο άνθρωπος που "παίρνει εντολές από τα μάτια των παιδιών μας"