'Ακαρπη η συνάντηση Τσίπρα- Βενιζέλου- Ξανά στις Κάλπες!


Και πάλι στις κάλπες οδηγείται η χώρα μετά και την τελευταία,άκαρπη συνάντηση που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Αύριο στις 13.00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού δεν κατάφερε να πείσει κανένα αρχηγό να προχωρήσουν σε συνεργασία.



Βγαίνοντας πριν λίγο από την συνάντηση ο κ. Τσίπρας δήλωσε: "Θέλω να επισημάνω ότι την άρνηση σε αυτή την πρόταση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του και ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Σαμαράς είναι απολύτως συνεπείς με την υπογραφή τους στο Μνημόνιο.
Δεν έχουν καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο κ.Σαμαράς γίνεται κουραστικός και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε εναντίον του κ.Παπανδρέου. Όμως ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Το μόνο που θα ήθελα να του υπενθυμίσω είναι ότι οι δικοί μας συνομιλητές και ομοιδεάτες στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας και του ελληνικου λαου.
Ας αφησει αυτή την καραμέλα περί δραχμής γιατι την εχουν χρησιμοποιήσει άλλοι και έχει λιώσει.
Μετά την χθεσινή μετατόπιση του Φώτη Κουβέλη και την ευθυγράμμιση με τον Βενιζέλο είχαμε σήμερα και την ευθυγράμμιση σαμαρά. Εχουμε μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητούν κυβέρνηση με αριστερό άλλοθι."

Εδώ και πέντε ημέρες, από την Δευτέρα 7 Μαϊου, τα τρία πρώτα κόμματα, με τη σειρά που αναδείχτηκαν από τις κάλπες, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σχηματίσουν κυβέρνηση σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ελληνική ιστορία. Κανένα κόμμα δεν ερμήνευσε σωστά την ψήφο των πολιτών, που όπως έδειξε η κάλπη, δεν θέλει κανείς να έχει την εξουσία αλλά να συνεργαστούν μεταξύ τους!

Εδώ και πέντε μέρες παρακολουθούμε ένα κακά παιγμένο έργο, μια κωμωδία με πολιτικές βεγγέρες, όπου πότε επισκέπτεται ο Αντώνης τον Βαγγέλη, πότε ο Βαγγέλης τον Αντώνη, ο Αλέξης τον Αντώνη, ο Αντώνης τον Αλέξη, ο Βαγγέλης τον Αλέξη και κάπου κάπου πετάγεται και ο Φώτης.. 
Νυσάφι πια..
Γυναίκες να βρισκόντουσαν, δε θα χαν τι να πουν σε τόσες απανωτές συναντήσεις..
Και όλα αυτά τι στιγμή που το "καράβι" είναι ακυβέρνητο και κινδυνεύει  μάλιστα να βυθιστεί, με την χώρα να βρίσκεται μετέωρη και τους εταίρους της να δείχνουν την πόρτα εξόδου!