"Γύρνα πίσω πρόεδρε"!


Επιτυχημένη για τα δεδομένα της μουντής προεκλογικής περιόδου ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα. Πέρα όμως από τις ομιλίες και τα τετριμμένα, το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση ήταν αναμφίβολα ο πρώην Πρωθυπουργός ο οποίος μαζί με την σύζυγο του Νατάσσα παρακολούθησε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην πρώτη σειρά και αποθεωνόταν συνεχώς από τον κόσμο.

Το σύνθημα που φώναζαν οι Νεοδημοκράτες στον Καραμανλή ήταν "Πρόεδρε γύρνα πίσω" και άλλα σχετικά. Πάντως ο ίδιος ο Καραμανλής δεν απάντησε στις επεφημίες των παρευρισκομένων και αρκέστηκε σε χαιρετισμούς και μειδιάματα.

Ας σημειωθεί ότι ο πρώην Πρωθυπουργός στις αρχές του προεκλογικού αγώνα είχε καλέσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ να μην επιλέξουν τα μικρότερα κόμματα ή την αποχή. «Αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα».

Το Σάββατο το απόγευμα ο Κ. Καραμανλής θα μεταβεί στην συμπρωτεύουσα προκειμένου νωρίς το πρωί – όπως το συνηθίζει – να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Θα επιστρέψει αμέσως μετά στην Ραφήνα και εκεί στο σπίτι του θα παρακολουθήσει με οικογενειακούς του φίλους τα αποτελέσματα των εκλογών.