Σήμερα παρέλασε ο λαός

ΜΕΤ’ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Η Ελλάδα παρακολουθεί αποσβολωμένη την απρόσμενη εξέλιξη στις παρελάσεις όλης της χώρας. Σε Περιστέρι, Πάτρα, Ρόδο, Ηράκλειο, Κορυδαλλό, Αθήνα και πολλές άλλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν επεισόδια, ακόμα και...


προπηλακισμοί.  Μεγάλες ομάδες διαδηλωτών και απλός λαός συνέρευσαν στους δρόμους των παρελάσεων καταφέρνοντας να εμποδίσουν, ή ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις να σταματήσουν τις παρελάσεις. Ο κόσμος φώναζε συνθήματα κατά του μνημονίου και της ανέχειας.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
Για πρώτη φορά στα χρονικά, αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το χώρο από όπου θα παρακολουθούσε την στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ματαιώθηκε εξαιτίας κινητοποιήσεων πολιτών.

"Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη," είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φανερά οργισμένος λίγο πριν αποχωρήσει, κάνοντας λόγο για αμαύρωση της επετείου.