Συνεχίζει η «Ελευθεροτυπία» μέχρι νεοτέρας

ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας αποφάσισε να συνεχίζει να εργάζεται κανονικά για να μην διακοπεί η έκδοση της εφημερίδας αυτές τις μέρες με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, παρά το γεγονός ό,τι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες.

Επίσης, η συνέλευση αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας -η ημερομηνία ήταν σε διαβούλευση έως αργά χθες το βράδυ, όπως και το να αναθέσει σε γνωστό δικηγορικό γραφείο την υπεράσπιση των...
συμφερόντων των εργαζομένων.

Χθες, πάντως, μετά από τη δημόσια τοποθέτηση της εκδότριας της εφημερίδας, κας Μάνιας Τεγοπούλου στο φύλλο της εφημερίδας, έγινε γνωστό ότι ύστερα από πιέσεις, η Τράπεζα Πειραιώς , αποδέσμευσε το 25% των εσόδων της εφημερίδας από το πρακτορείο διανομής εφημερίδων «Αργος» - είχαν δεσμευτεί λόγω χρεών της Ελευθεροτυπίας στην τράπεζα-  και έτσι έρευσαν κάποια χρήματα για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες της εφημερίδας.

Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την άποψη των στελεχών της εταιρείας εκείνων που υποστηρίζουν ότι υπάρχει περιθώριο να αλλάξει η στάση των τραπεζών απέναντι στην Ελευθεροτυπία.