Λύση Παπαδήμου

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Τέτοια ώρα τα σενάρια είναι πολλά. Η Κ.Ο. του Πα.Σο.Κ. συνδριάζει και μόνο μετά την έξοδο των βουλευτών θα έχουμε κάποια εξέλιξη δεδομένη. Το γερμανικό πρακτορείο "Reuters" ωστόσο, κάνει λόγο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της οποίας θα ηγείται ο Λουκάς Παπαδήμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί εντός του Πα.Σο.Κ. έχουν στο μυαλό τους τον Παπαδήμο ως το πιο κατάλληλο πρόσωπο για την επόμενη μέρα. Μάλιστα, δε διστάζουν να προτείνουν ανοικτά τις ιδέες τους. Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν φουντώσει οι φήμες ότι ο εν λόγω κύριος θα πάρει το χρίσμα από τους βουλευτές του Πα.Σο.Κ. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί απέναντι σε όσα γράφονται αυτές τις ώρες.
Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι απόφοιτος Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT). Έχει εργαστεί στην στην Τράπεζα της Ελλάδος για περισσότερο από μία δεκαετία. Από το 2002 έως το 2010 ζούσε στη Φρανκφούρτη όπου και βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όντας αντιπρόεδρος. Είναι, μάλιστα, σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.
Πάντως και τον Ιούνιο είχαν διαδοθεί ανάλογες πληροφορίες που μιλούσαν κιόλας για συμφωνία Παπανδρέου και Σαμαρά ως προς το πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ. Ωστόσο, η σημερινή μέρα είναι πολυ δύσκολο να παρέλθει για τον κύριο Παπανδρέου χωρίς να έχει εκπέσει του αξιώματός του.
Πάντως, ο κύριος Παπαδήμος, ως άνθρωπος των τραπεζών, λογικά θα δράσει με άξονα την προστασία τους. Να θυμηθούμε ότι με το επερχόμενο "κούρεμα" θίγονται κυρίως οι τράπεζες που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Άρα οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις εξελίξεις.