I love this game

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Ξεκινάει τα Χριστούγεννα η φετινή περίοδος του NBA

Μετά από 25 συναντήσεις, η τελευταία εκ των οποίων κράτησε 15 ώρες, οι ιδιοκτήτες των ομάδων και το σωματείο των παικτών συμφώνησαν. Το lock-out έληξε και 9 Δεκεμβρίου οι ομάδες ξεκινούν προετοιμασία.



Ο Άγιος Βασίλης φέτος θα έρθει τα Χριστούγεννα, και όχι την πρωτοχρονιά, για τους φίλους της καλαθοσφαίρισης. Το NBA επιστρέφει, βέβαια, με μία σαιζόν, σαφώς πιο μικρή από εκείνη τη regular, των 82 αγώνων για καθεμία ομάδα. Με αγωνία αναμένεται η - πικάντικη -συνέχεια:

  • τελική υπογραφή της συμφωνίας
  • οριστικοποίηση της 25ης Δεκεμβρίου ως εναρκτήριας ημέρας
  • τι θα κάνουν οι free agents που παίζουν στην Ευρώπη
  • τι θα κάνουν οι Ευρωπαϊκές ομάδες που οι παίκτες "τους" φεύγουν
  • που θα υπογράψουν οι κορυφαίοι free agents
  • τι ανταλλαγές θα γίνουν 
Όσο για τα προγνωστικά, πριν γίνουν οι τελικές μεταγραφικές κινήσεις των 30 ομάδων είναι δύσκολο να προβλεφθεί κάτι. Στη Δύση, οι Spurs πρέπει να κρατηθούν ζωντανοί μετά το πατατράκ του Μάη, που αν και πρώτοι στην κανονική διάρκεια, αποκλείστηκαν από τον 1ο γύρο των play-offs. Οι Mavs παίζουν πλέον ως πρωταθλητές, ενώ οι Lakers άλλαξαν προπονητή μετά από 12 χρόνια (χονδρικά, γιατί τη σαιζόν 2004-2005 δεν είχαν τον Phil Jackson). Όσο για την έκπληξη, το όνομά της μεγάλο: Oklahoma City Thunders.

Στην Ανατολή, άλλη μία χρονιά ο James θα παλέψει μέχρι τέλους, αν και ακόμα θεωρώ πως το μεγάλο όνομα των Heat είναι ο Wade. Ο Rose και οι Bulls θα πρέπει να δείξουν πιο πολύ σε "υαλοπωλείο" φέτος. Αναμένεται με αγωνία η τριάδα Stoudemire, Carmelo, Billups με τα σενάρια περί Paul και Knicks να κάνουν τη Big Τhree των Heat συνηθισμένη. Οι Celtics εγέρασαν, μα ο λύκος είναι λύκος και η πεντάδα τους με έναν καλό center θα θυμίζει πιο πολύ all-star game.