Αφιέρωμα στο Pole dancing !

Η ιδιαιτερότητα του pole που συνδυάζει το χορό μαζί με τη γυμναστική και τ' ακροβατικά έρχεται ν' αλλάξει τον τρόπο που βλέπαμε το fitness  μέχρι σήμερα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Vita ο κ. Νικος Κουτσολάμπρος ιδιοκτήτης της πρώτης σχολής για fitness pole στην Ελλάδα , ομού με τη Μαρία Συνοδινού καθηγήτρια της σχολής εξηγούν γιατί ήρθε ο καιρός η τέχνη αυτή να μην αξιοποιείται μόνο στα ανδρικά μπαρ.



Τα βασικά πλεονεκτήματα του χορού πάνω σε στύλο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των ειδικών, είναι ο συνδυασμός της αεροβικής άσκησης που προσφέρει ο χορός με την ταυτόχρονη ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και τη βελτιώση της αντοχής. Η γυμναστική στο στύλο λοιπόν γυμνάζει όλο το σώμα χρησιμοποιώντας σαν αντίσταση το ίδιο μας το βάρος , βελτιώνοντας την ίδια στιγμή τον συγχρονισμό και την ευλυγισία μας. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μορφής άσκησης είναι , ότι άπευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλους τους σωματότυπους εξού και η δημιουργία πολλών επιπέδων που ταιρίαζουν στις πολλές διαφορετικές ανάγκες. Το ίδιο το μάθημα εμπεριέχει ζέσταμα , εκμάθηση τεχνικών (βημάτων) και αποθεραπεία όπως κάθε άλλο μάθημα γυμναστικής ή χορού. Για να προλάβουμε και τους πιο σκεπτικούς  πρέπει να πούμε εδώ ότι ναι το ενδεδειγμένο ντύσιμο για την πέρίσταση είναι τα κοντά σορτσάκια και τ' αμανικα μπλουζάκια που εξυπηρετούν ομως το κράτημα στο στύλο καθώς μ αυτό τον τρόπο υπάρχει μεγαλύτερη τριβή . Ακόμη το pole είναι ενας αισθησιακός χορός καθώς από τις καταβολές του ακόμη έχει συνδεθεί με ιεροτελεστίες σύμφυτες με τη γονιμότητα που γινόντουσαν στην Αφρική, όμως δεν απέχει πολύ απο τον αισθησιασμό που συναντάμε στη rumba ή το αργεντινικό tango που χρόνια τώρα θεωρούνται "καθως πρέπει" γυμναστικές. Τέλος για να προσθέσουμε και τη γνώμη ενός μη ειδικού (εμένα) πάνω στο θέμα , η αλήθεια είναι πως η αίσθηση της σταδιακής και ιδιαίτερα εντυπωσιακής προόδου πάνω στο στύλο είναι κάτι το μοναδικό. Ο χορός αυτός απελευθερώνει την δημιουργική έκφραση του γυναικείου σώματος ,και  είναι κάτι που οι άνδρες το θαυμάζουν και οι υπόλοιπες γυναίκες ενδόμυχα (πιστέψτε με ) το ζηλεύουν.