Στο στόχαστρο και ο χρόνος των διακοπών μας!

Μ' ένα σύντομο αλλά άκρως επικριτικό άρθρο τα ξένα μέσα επιλέγουν άλλη μια φορά να επιτεθούν στον τρόπο ζωής μας.

Η έγκριτη εφημερίδα The Economist αναπαρήγαγε μια στατιστική μελέτη σχετικά με το ποιά χώρα προσφέρει στους πολίτες της τις περισσότερες ημέρες διακοπών.


Για την ιστορία, η χώρα μας ήρθε στην...
δεύτερη θέση με 35 μέρες διακοπές τον χρόνο ν' αντιστοιχούν σε κάθε εργαζόμενο . Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Αυστρία και στην τρίτη η Γαλλία.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τα στατιστικά δεδομένα καθώς όπως φαίνεται χώρες με ανθηρές οικονομίες έχουν εξίσου πολλές επίσημες ,το τόνίζω ,αργίες μ΄εμάς. Το πρόβλημα είναι ο σχολιασμός , συγκεκριμένα ο αρθρογράφος ,  χρησιμοποιεί σαν τίτλο΄του άρθρου το επώνυμο " The idlers" που σημαίνει αυτοί που θα πρεπε να εργάζονται ενώ δεν το κάνουν . Αλλά και στην φαινομενικά " αθώα " παράγραφο που ακολουθεί τον τίτλο , ο αρθρογράφος επισημαίνει : "οι χώρες με προβληματικές οικονομίες όπως η Ελλάδα ( την αναφέρει πρώτη - πρώτη, τυχαίο ; Δεν νομίζω!) , η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν τις περισσότερες διακοπές. Πράγμα που είναι και ψέμα στην περίπτωση της Πορτογαλίας .

Αυτή η λασπολογία και η έμμεση επίθεση στον τρόπο ζωής μας πρέπει να σταματήσει . Τ 'ότι είναι καταχωρημένες αυτές οι αργίες στο ημερολόγιο δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι όντως εκείνες τις μέρες δεν δουλεύουν. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία , έχει τύχει να βρίσκομαι στη δουλεία παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς . Θα πρεπε κάποιος επιτέλους να τους εξηγήσει ότι η πρακτική του τεντωμένου δείκτη δεν αποτελεί δημοσιογραφία , όπως και το ότι για όλα τα προβλήματα της υφηλίου ΔΕΝ ευθύνονται οι Έλληνες.