Νέος πράσινος δακτύλιος στο λεκανοπέδιο Αττικής

Θα ξεκινήσει από την 1η Μαίου του 2012

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωσταντίνου, παρουσιάζοντας το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με τα νέα μέτρα θα επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα, ανεξαρτήτως τεχνολογίας, να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός του μικρού δακτυλίου εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης, με άδεια πρώτης κυκλοφορίας από 1 Ιανουαρίου του 2011 και μετά, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από...
140g/km. Το ίδιο θα ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα για τα οποία θα επιτρέπονται και αυτά που είναι Euro IV.

Η κυκλοφορία εντός του δακτυλίου των οχημάτων με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας προ του 1990 θα επιτρέπεται μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο μικρός δακτύλιος. Όσον αφορά τα οχήματα που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το εκ περιτροπής σύστημα «μονών – ζυγών».

Ειδικές προβλέψεις γίνονται για λεωφορεία και φορτηγά άνω των 2,2 τόνων και έως 12 τόνους, ημερομηνίας κατασκευής πριν από την 1-1-1990, για τα οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία στο μεγάλο δακτύλιο.
Απαγορεύσεις μπαίνουν επίσης στην κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 12 τόνων, ημερομηνίας κατασκευής πριν από την 1 Ιανουαρίου του 1990, στην Αττική πλην των Εθνικών Οδού Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, της Αττικής Οδού και των κύριων οδών πρόσβασης στα λιμάνια του Πειραιά, Λαυρίου, Ραφήνας και Ελευσίνας.

Η ημερομηνία κατασκευής θα πιστοποιείται από τα εργοστάσια ή τους επίσημους αντιπροσώπους με βάση τον αριθμό πλαισίου του οχήματος.



www.bloggers-tv.gr με πληροφορίες από την Ημερησία