Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 28χρονου δημοσιογράφου

Συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία οι δράστες της απαγωγής 28χρονου κύπριου δημοσιογράφου ο οποίος έζησε τον εφιάλτη της απαγωγής τον περασμένο Ιούνη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες της απαγωγής είναι τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας

, ο οποίος και συνελήφθη, δύο υπήκοοι Μολδαβίας, 30 και 26 ετών, και ένα ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο.

Η απαγωγή έγινε στις 24 Ιουνίου όταν ο δημοσιογράφος βγήκε από το σπίτι του για να πάει όπως κάθε πρωί στην εκπομπή που εργαζόταν. Στην είσοδο τον περίμεναν οι δράστες οι οποίοι με την απειλή όπλου τον οδήγησαν στο υπόγειο πάρκινγκ, του έβαλαν κουκούλα στο κεφάλι και του έδεσαν τα χέρια με χειροπέδες. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στην Βαρυμπόμπη όπου και τον κράτησαν για 16 μέρες.

Στην αρχή ζήτησαν το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ από την οικογένεια και μετά από διαπραγματεύσεις δόθηκε τελικά 1 εκατομμύριο. Οι δράστες τον άφησαν ελεύθερο στις 16 Ιουλίου.
Οι τέσσερις απαγωγείς γνώριζαν καλά τους χώρους της πολυκατοικίας καθώς εκτελούσαν εκεί οικοδομικές εργασίες αλλά και λεπτομέρειες για τη ζωή του δημοσιογράφου. Τώρα αναζητούνται οι άλλοι τρεις δράστες.Οι αστυνομικοί, βρήκαν και κατέσχεσαν αυτοκίνητο τύπου van, ιδιοκτησίας του 47χρονου δράστη, που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον παθόντα.

Ο συλληφθείς δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη σύλληψη και των τριών συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται.