Εβδομάδα συμφωνίας (;)

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Σε μία κλωστή οι διαπραγματεύσεις

Εβδομάδα τελική για το θέμα του PSI η τρέχουσα με την ελληνική οικονομία να έχει ανάγκη χρόνου. Έτσι, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Το θέμα είναι η συμφωνία που θα προκύψει, και είμαι βέβαιος γι'αυτό, να μην είναι μία συμφωνία που απλά θα συναφθεί για να μην προκύψει διαφωνία.








Στην κόψη του ξυραφιού. Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για να συζητήσει το θέμα. Βέβαια, στο Βέλγιο σήμερα έχει απεργιακές κινητοποιήσεις κάτι που ίσως βοηθήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να καταλάβουν ότι το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό.

Με αγωνία αναμένονται οι συζητήσεις γύρω από το επιτόκιο, αλλά και το αν θα πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λύση που θα επιφέρει "κούρεμα" μεγαλύτερο τελικά από το 50%. Όψιμος ο κίνδυνος ευρω-παραινέσεων προς τον πρωθυπουργό για λήψη μέτρων που θα καθιστούν τον Έλληνα εργαζόμενο ακόμη πιο αδικημένο έναντι των αντίστοιχων των Ευρωπαϊκών χωρών.

Με τη στήριξη Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη ο κύριος Παπαδήμος πήγε στο στόμα του λύκου. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρει κάτι συμφέρον για τον ελληνικό λαό κι όχι αποκλειστικά για την ελληνική οικονομία.